1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

KOKOOMUS on nimennyt viimeisenä suurista puolueista virallisesti kaikki eurovaaliehdokkaansa. Listalla ovat odotetusti mm. Helsingin ylipormestari Eva-Riitta Siitonen ja tv-toimittaja Viivi Avellan. Pienemmistä RKP aikoo vielä täydentää listaansa.

ITÄISELLÄ SUOMENLAHDELLA viikonvaihteessa tehtyjen valvontahavaintojen aiheuttaja on ilmeisesti alueella liikkunut kauppa-alus, Merivoimista kerrotaan. Merivoimat on lopettanut havaintojen tutkimukset.

Kulttuuriministeriö on myöntänyt 252 000 euroa VÄHEMMISTÖKULTTUURIEN TUKEMISEEN JA RASISMIN VASTAISEEN TYÖHÖN. Tukea saavat mm. maahanmuuttajien yhdistykset.

Yksi tämän vuoden VALTION TIEDONJULKISTAMISPALKINNOISTA on myönnetty professori Eino Heikkiselle vanhenemisen kysymyksiin kohdistuneesta tiedonjulkistamistyöstä. Myös YLEn Ulkolinja-dokumenttisarja työryhmineen palkittiin.

SUOMALAISOPISKELIJAN Itä-Lontoossa viime maaliskuussa surmannut 34-vuotias brittimies tuomittiin eilen elinkautiseen vankeuteen murhasta. 23-vuotiaan opiskelijan surmaa pidettiin oikeudessa poikkeuksellisen raakana verityönä.

UNICEFIN JANOPÄIVÄKERÄYS alkaa tiistaina 50 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Neljäpäiväisen keräyksen tuotolla parannetaan tänä vuonna kuivuudesta kärsivän Eritrean vesitilannetta.

EU-PARLAMENTIN mukaan Suomi on saattanut rikkoa EU-lakeja Helsingin Vuosaaren satamahankkeessa. Parlamentin vetoomusvaliokunnan mielestä ympäristövaikutuksia on vähätelty. Raportissa esitetään, että satamatyöt ja ruoppaus keskeytetään, kunnes komissio on arvioinut asiaa.

SAIMAANNORPILLE on syntynyt tänä keväänä ennätysmäärä poikasia. Laskentojen mukaan uusi kuutteja on 63. Luku kasvanee vielä tarkistuksissa. Eniten poikasia on Pihlajavedellä ja Haukivedellä.

Lue seuraavaksi