Ulkomaalaisia ammuttu Saudi-Arabiassa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Saudi-Arabiassa ainakin viisi ulkomaalaista ja kaksi saudipoliisia on saanut surmansa aseistautuneiden militanttien iskussa sveitsiläisen petrokemiayhtiön ABB Lummusin tiloihin Yanbun kaupungissa Punaisenmeren rannikolla. 28 ihmistä haavoittui.

ABB Lummusin ja diplomaattilähteiden mukaan kuolleista ulkomaalaisista työntekijöistä kaksi on brittejä, kaksi yhdysvaltalaisia ja yksi australialainen.

Silminnäkijöiden mukaan kuudes länsimaalainen mies ammuttiin läheisen hotellin edustalla. Vahvistettua tietoa surmasta tai miehen kansallisuudesta ei ole, mutta diplomaatit kertovat hotellia tulitetun. Myös läheistä McDonald'sin ravintolaa ammuttiin.

Lisäksi pyssymiehet heittivät putkipommin kansainvälisen koulun pihalle, kertoo alueen länsimaalainen asukas.

Saudi-Arabian sisäministeriön mukaan hyökkääjiä oli neljä. Turvallisuusjoukot surmasivat takaa-ajon aikana heistä kolme ja yksi haavoittui.

Saudi-Arabian Britannian-suurlähettiläs Turki a-Faisal syyttää iskusta al-Qaida-verkostoa, mutta Saudi-Arabian hallitsijan prinssi Abdullahin mukaan iskun takana on "siionistien käsi".

Yanbu sijaitsee Punaisenmeren rannikolla Saudi-Arabian länsiosassa, noin 900 kilometriä pääkaupungista Riadista länteen. Alue on tätä ennen säästynyt islamistien iskuilta, joita Saudi-Arabiassa on tehty vuoden ajan. Kohteet ovat olleet ennen muuta ulkomaalaisia.

AP, DPA, Reuters