1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

TULLI on käännyttänyt viikonloppuna itärajalla noin 50 venäläisajoneuvoa katsastustodistuksen puuttumisen takia. Määrä on selvästi ennakoitua pienempi. Todistusta on vaadittu vapusta saakka. Sitä vaaditaan raskailta ajoneuvoilta.

RAHAPELIYHTEISÖT aloittavat syyskuussa valtakunnallisen puhelinpalvelun ongelmapelaajille ja heidän omaisilleen. Tavoitteena on ehkäistä pelaamisen tuomia sosiaalisia ongelmia. Mukana ovat Raha-automaattiyhdistys, Veikkaus ja Fintoto. Palvelun tuottavat A-klinikkasäätiö ja Sininauhaliitto.

ULKOMAALAISVIRASTO on saanut ratkaistua lähes kaikki ennen vuotta 2004 tehdyt turvapaikkahakemukset. Vuoden lopulla hakemuksia oli vireillä noin 1 400. Nyt vanhoja hakemuksia on vireillä enää noin 70.

Valtakunnallisen ASTMAVIIKON teemana on tänä vuonna lasten astma. Viikolla halutaan korostaa lähipiirin merkitystä astmaperheen elämässä ja sitä, että astmalapsen kanssa on tärkeä keskustella sairauden tuomista rajoituksista. Suomessa on noin 250 000 astmaatikkoa.

SUOMEN PUNAINEN RISTI etsii lisää vapaaehtoisia ensiapuryhmiinsä. SPR:n ensiapuryhmiä on lähes jokaisessa Suomen kunnassa ja niissä on jäseniä noin 10 000. Ryhmät päivystävät mm. suurissa yleisötapahtumissa. SPR toivoo etenkin nuorten innostuvan toiminnasta.

Helmikuun vaaleissa uudistunut KIRKOLLISKOKOUS aloittaa toimintansa tänään. Kirkolliskokous on luterilaisen kirkon ylin päättävä elin ja sen toimikausi on neljä vuotta.