Ateenassa räjähti kolme pommia

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kreikan pääkaupungin Ateenan keskustassa räjähti yöllä kolme pommia poliisiaseman edustalla. Rakennus vaurioitui pahoin ja yksi poliisi sai lieviä vammoja. Räjähdykset sattuivat tasan sata päivää ennen elokuisia Ateenan kesäolympialaisia.

Ateenalaiselle sanomalehdelle soitetun varoitussoiton ansiosta poliisiasema ehdittiin evakuoida.

Ajastetut pommit räjähtivät Kalithian kaupunginosassa, jonka hotelleihin majoitetaan kisatyöntekijöitä. Kaksi ensimmäistä räjähdystä sattuivat viiden minuutin välein, kolmas puoli tuntia myöhemmin.

Olympialaisten on pelätty lisäävän terrori-iskujen uhkaa. Kreikkalais- viranomaisten uskovat, että tällä kertaa iskujen takana olivat kuitenkin paikalliset vasemmistolaiset ääriryhmät.

Apulaisulkoministeri Evrypidis Stylianidis kehotti aiemmin radiossa olemaan liioittelematta iskuja ja huomautti, että vastaavia on tehty myös menneisyydessä. Meidän täytyy olla varuillamme mutta ei liioitella, hän sanoi.

Aiemmin Kreikassa ovat tehneet pommi-iskuja muun muassa juuri äärivasemmistolaiset sekä anarkistiryhmittymät. Myös rikollisryhmät ovat satunnaisesti tehneet iskuja vastustajiaan vastaan. Viime kuukausina poliisi on tehostanut toimia ääriryhmiä vastaan ja useita niiden jäseniä on pidätetty.

Olympialaisten on pelätty voivan olla houkutteleva kohde terroristeille. Kreikka on varautunut turvaamaan kisoja yli 50 000 poliisin ja sotilaan voimin.

DPA, AFP, BBC