1. yle.fi
  2. Uutiset

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

LATVIALAISEN kalastusaluksen pelätään uponneen Ruotsin rannikolla lähellä Öölantia. Meripelastuslaitos löysi merialueelta kellumasta öljyläikän ja latvialaisia kalalaatikoita. Kuusihenkinen miehistö on kateissa.

SKOTLANNISSA Glasgow'ssa neljä ihmistä on kuollut ja 37 loukkaantunut muovitehtaan räjähdyksessä. Osittain romahtaneen rakennuksen raunioissa on yhä useita ihmisiä. Mahdolliseena syynä pidetään kaasuvuotoa.

PAKISTAN on karkottanut Shahbaz Sharifin, syrjäytetyn pääministerin Nawaz Sharifin veljen, joka palasi kolmivuotisesta maanpaosta vain hetkeä aiemmin. Hänen epäillään sekaantuneen surmatöihin ollessaan Punjabin maakunnan pääministeri.

KIINA lähettää ensi vuoden syksyllä avaruuteen toisen miehitetyn aluksensa, kertovat maan lehdet. Shenzhou VI -aluksessa on kaksi lentäjää eli taikonauttia, ja matka kestää 5 - 7 päivää.

NOPEIDEN LAAJAKAISTAYHTEYKSIEN määrä kasvoi viime vuonna Euroopassa 80 prosenttia, selviää EU-komission raportista. Nopeiden yhteyksien äärellä on kuitenkin silti vain kuusi prosenttia eurooppalaisista. Suomessa laajakaistaa käyttää noin 9 prosenttia asukkaista.

SKOTLANNISSA Glasgow'ssa kahden ihmisen pelätään kuolleen muovitehtaan räjähdyksessä. Raunioissa on edelleen jopa 20 ihmistä. Lisäksi 60 on loukkaantunut. Räjähdyksen syytä ei vielä tiedetä.

KENIASSA ainakin 50 ihmistä on kuollut ja 10 000 jäänyt kodittomaksi maata vaivanneiden rankkasateiden vuoksi. Rankkasateet alkoivat huhtikuun alussa ja ovat vaikuttaneet jo 38 000 ihmisen elämään. Ihmiset ovat joutuneet mm. siirtämään kotejaan tulvan tieltä.

HONDURAS on aloittanut joukkojensa vetämisen Irakista. Maalla on ollut Najafin lähistöllä noin 400 sotilasta. Myös Dominikaaninen tasavalta ja Espanja ovat tehneet päätöksen joukkojensa vetämisestä Irakista.

USA:N presidentin George Bushin suosio on pudonnut. CNN-tv:n ja USA Today -lehden kyselyssä kannatus oli kuukaudessa alentunut kuusi prosenttiyksikköä 46 %:iin. Demokraattiehdokas John Kerryn suosio on samaa luokkaa.

URUGUAYN pääkaupungissa Montevideossa yli 70 ihmistä on joutunut sairaalahoitoon ammoniakkimyrkytyksen vuoksi. Kaasu pääsi ilmaan satamassa, kun eteläkorealaisella kalastusaluksella sattui räjähdys.

Lue seuraavaksi