nimetön

Oikeudenkäynti WROUW MARIA-HYLYN kohtalosta on päättynyt Turussa. Hylyn löytänyt ryhmä vaati hylkyä itselleen. Lisäksi he vaativat löytöpalkkiota ja pelastuspalkkiota aarteiden nostosta. Valtion ja museoviraston mielestä hylky kuuluu valtiolle, eikä ryhmällä ole mitään oikeuksia hylkyyn. Merioikeus antaa päätöksen 16. kesäkuuta. Alus löytyi kesällä 1999.

MERJA VIROLAISEN teos Olen tyttö, ihanaa on palkittu Yleisradion myöntämällä TANSSIVA KARHU -palkinnolla vuoden parhaana runoteoksena. Parhaan käännöksen Kääntäjäkarhu myönnettiin Marja-Leena Mikkolalle Boris Pasternakin Sisareni, elämä suomentamisesta.

ALKOHOLIVEROON ei ole tulossa muutoksia, sanoo pääministeri Matti Vanhanen (kesk.). Vanhanen muistutti, että perusasetelma on nyt sama kuin viime kesänä, jolloin alennuksesta ja alennuksen kohdentamisesta väkeviin juomiin päätettiin.

TT:n entisen johtajan JOHANNES KOROMAN syyte sisäpiirikaupoista kaatui myös hovioikeudesta. Syyttäjän mukaan Koroma olisi syyllistynyt sisäpiiritietojen väärinkäyttöön, kun hän osti Talentuminen osakkeita keväällä 1999. Jupakan takia Koroma erosi TT:stä ennenaikaisesti tammikuussa 2003.

90-luvun alussa Sysmässä murhatun LAURI STÅHLHAMMARIN surmasta on vangittu Heinolan käräjäoikeudessa kaksi ihmistä lisää todennäköisin syin epäiltyinä. Aiemmin vangittuina olevat mies ja nainen pysyvät vangittuna.

LARS SUND on saanut kirjallisuuden tämän vuoden valtionpalkinnon romaanistaan Eriks bok. Kääntäjien valtionpalkinnon saivat Jouko Vanhanen ja Kaisu Lahikainen Jaan Krossin teoksen Uppiniskaisuuden kronikka suomentamisesta.

NAUVOON rakennetaan Estonia-turman muistomerkki. Varsinaissuomalaisen taiteilijaryhmän työ paljastetaan syyskuussa onnettomuuden 10-vuotispäivänä.

VEHMERSALMI häviää kuntakartalta 1. tammikuuta 2005, kun kunta liitetään Kuopion kaupunkiin. Kunnan saavat yhdistymisavustusta viiden vuoden aikana yhteensä noin 5,8 Me.

MARJO MATIKAINEN-KALLSTRÖM on yhä kokoomuksen kannattajien ykkösehdokas puolueen puheenjohtajaksi, selviää Aamulehden teettämästä kyselystä. Häntä pitää parhaana 32 prosenttia selvitykseen vastanneista. Seuraaviksi sijoittuivat Kimmo Sasi ja Jyrki Katainen.

Tänään KUKAN PÄIVÄNÄ Mielenterveyden keskusliitto tempaisee hyvien ihmissuhteiden ja yksinäisyyden torjumisen puolesta. Päivän teemana on, ettei läheisiä pidä unohtaa laitokseen. Vuosittain psykiatrisessa laitoshoidossa on noin 30 000 ihmistä.