1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

POLIISIN viimeviikkoisessa tehoiskussa jäi kiinni 358 rattijuoppoa. Viikon aikana pillin sai suuhunsa yli 87 800 kuljettajaa. Ylinopeuden takia poliisin haltuun otettiin 295 ajokorttia. Ilman turvavyötä liikenteessä olevia matkustajia tavattiin 1 380.

METALLITYÖVÄEN LIITTO on valinnut puheenjohtaja Erkki Vuorenmaan (sd.) jatkamaan tehtävässään seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.

Kosovon YK-hallinnon johtaja HARRI HOLKERI saapuu tänään Suomeen viikon mittaiselle lomalle. Hän aikoo käydä lomansa aikana terveystarkastuksessa. Holkeri joutui viime viikolla sairaalaan Ranskassa väsymyskohtauksen vuoksi.

ARKTISTEN HANHIEN muutto on alkanut. Hanhien ensimmäinen pääjoukko ohittaa parhaillaan Suomea matkallaan pesimäalueilleen Venäjän tundralle. Liikkeellä on sekä valkoposki- että sepelhanhia, kertoo Suomen Birdlife.

Kenraali GUSTAV HÄGGLUND nimeää Aamu-TV:n haastattelussa USA:n suurimmaksi virheeksi Irakissa ylimielisyyden. Hänen mukaansa ainoa realistinen ratkaisu jatkossa on USA:n täysi vetäytyminen Irakista ja kansainvälisen avun kutsumisen jättäminen irakilaisille.

POLIISI ja OPTISEN ALAN TIEDOTUSKESKUS tarkastavat ensi viikolla autoilijoiden näköä 20 paikkakunnalla. Näontarkkuus mitataan uudella näköseulataululla, joka on suunniteltu poliisin käyttöön. Suomessa on arviolta 100 000 autoilijaa, joiden näkökyky ei täytä nykyisiä näkövaatimuksia.

OIKEUSASIAMIES Riitta-Leena Paunio muistuttaa äänestyspaikkoja liikuntarajoitteisten tasavertaisten äänestysmahdollisuuksien turvaamisesta. Paunion mukaan paikoilla on huolehdittava vammaisten esteettömästä liikkumisesta ja vaalisalaisuuden turvaamisesta.

TUKESIN järjestämässä kännyköiden tarvikeakkutestissä ei löydetty uusia, räjähdysvaaran vuoksi vaaralliseksi luokiteltavia akkuja.

KATTOHAIKARAPARI pesii Suomessa. Maassamme on tavattu aiemmin yksittäisiä kattohaikaroita, mutta nyt Perniössä Kosken kartanossa katolle pesää rakentava haikarapariskunta on ensimmäinen laatuaan.

Lue seuraavaksi