1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Konsultointiyhtiö SATAMA INTERACTIVEN listautuminen ja tulosvaroitus keväällä 2000 eivät johda syytetoimiin. Yhtiön johdon ja hallituksen jäseniä epäiltiin puutteellisesta taloustiedottamisesta ja sisäpiiritiedon väärinkäytöstä. Syyttämättäjättämispäätöksen molemmissa tapauksissa teki Helsingin kihlakunnansyyttäjä.

OUTOKUMPU toimittaa 40 miljoonan euron arvosta teknologiaa Iranin suurimpaan sinkkitehtaaseen. Metallikonserni Outokumpuun kuuluva Outokumpu Technology tekee toimituksia yhdessä iranilaisen Kahanroban, sveitsiläis-ruotsalaisen ABB:n ja espanjalaisen Taimin kanssa. Yritysten tekemän sopimuksen kokonaisarvo on noin 200 miljoonaa.

VEROPROGRESSIOTA on kevennettävä ensi tilassa, vaatii joukko STTK:n ja Akavan jäsenliittoja. Hallitukseen vetoavat Akavalainen Ylempien Toimihenkilöiden Neuvottelujärjestö YTN ja STTK:lainen Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset SMKJ. Suomen tiukka palkkaverotus johtuu niiden mukaan kireästä veroprogressiosta.

RUOTSALAISILLE ja suomalaisille johdannaisille avautuu yhteinen pörssi ensi viikon maanantaina. OMHexin mukaan johdannaispörssi ja selvitysyhteisö on osa strategiaa luoda täysin yhtenäiset Pohjoismaiden ja Baltian markkinat.

RAAKAÖLJYN hinta on jatkanut laskua Opec-maiden päätettyä viime torstaina tuotannonlisäyksistä. Pohjanmeren Brent halpeni aamukaupankäynnissä 72 senttiä 34,95 dollariin barrelilta. Öljy maksaa nyt kymmenisen prosenttia vähemmän kuin korkeimmillaan viime viikon hintapiikin aikana.

ELISA ulkoistaa työasemapalvelut ja palvelinten käyttöpalvelut Fujitsulle. Sopimus kattaa noin 5 500 työasemaa ja 1 300 palvelinta, joiden hallinta ja ylläpito siirtyvät Fujitsulle. 7-vuotisen sopimuksen on määrä astua voimaan heinäkuun alussa. Elisasta siirtyy Fujitsulle noin sata työntekijää niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

NOKIA on tehnyt yli 280 miljoonan euron sopimuksen gsm/gprs-verkkolaitteiden toimittamisesta venäläiselle matkapuhelinoperaattorille Megafonille. Nokia toimittaa Megafonille gsm/gprs-radio- ja runkoverkkolaitteita.

Amerikkalainen autojätti GENERAL MOTORS aikoo investoida 3 miljardia dollaria Kiinaan seuraavien 3 vuoden aikana. Yhtiö aikoo tuplata kapasiteettinsa 1,3 miljoonaan ajoneuvoon samana aikana.

VALIO keskittää laktoosittomien maitojuomien valmistuksen Jyväskylään. Tähän asti laktoositonta maitojuomaa on valmistettu Kouvolassa, mutta Valio lopettaa toimintansa siellä syksyyn mennessä. Valio aikoo myös tuoda markkinoille uusia laktoosittomia tuotteita.