1. yle.fi
  2. Uutiset

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

BELGIAN POLIISI on pidättänyt kaksi miestä, joita epäillään yhteyksistä al- Qaida-terroristiverkostoon. Väärennetyillä passeilla matkustaneet miehet pidätettiin Brysselin lentokentällä, ja heidän hallustaan löydettiin mm. kuvia itsemurhaterroristeista.

SAUDI-ARABIASSA järjestetään paikallisvaalit ensi syksynä. Vaalit ovat maan ensimmäiset vuosikymmeniin. Äänestäjät pääsevät valitsemaan puolet paikallisedustajistaan.

ITÄVALLAN keskiviikkona kuollut presidentti Thomas Klestil haudattiin lauantaina Wienissä. Saattoväen joukossa olivat muun muassa Venäjän, Italian ja Saksan presidentit Vladimir Putin, Carlo Ciampi ja Horst Köstler sekä Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger.

Forbes-aikakauslehden VENÄLÄISEN painoksen päätoimittaja Pavel Klebnikov on ammuttu Moskovassa. Ampujaa ei ole tavoitettu. Klebnikov tuli tunnetuksi kirjastaan, joka käsittelee liike-elämän ja entisen presidentin Boris Jeltsinin suhteita.

THAIMAA on vahvistanut maassa todetun uusia lintuinfluenssatapauksia. Tautia havaittiin nyt pohjoisissa Sukhotain ja Uttaraditin maakunnissa. Kokeet ovat osoittaneet viruksen tyypiksi, joka voi tarttua myös ihmisiin. Viime talvena tauti oli riistäytyä epidemiaksi. Thaimaassa ja Vietnamissa kuoli 24 ihmistä.

YK:n turvaneuvosto on jatkanut Naton rauhanturvaajien toimintavaltuuksia BOSNIASSA puolella vuodella. Vuodenvaihteessa valvontavastuun on määrä siirtyä EU:n joukoille.

INDONESIASSA on laskettu runsaat puolet maanantain presidentinvaalien äänistä. Kärjessä ovat entinen turvallisuusministeri Susilo Bambang Yudhoyno (33 %), istuva presidentti Megawati Sukarnoputri (26 %) ja asevoimien entinen päällikkö Wiranto (22 %).

GUATEMALALAINEN oikeusistuin on tuominnut 14 sotilasta 40 vuoden vankeusrangaistuksiin. Sotilaat surmasivat 11 mayaintiaania vuonna 1995. Sotilaat valittavat päätöksestä. Noin 40 vuotta kestäneessä Guatemalan sisällissodassa kuoli 200 000 ihmistä, totuuskomission mukaan valtaosa sotilaiden surmaamina.

SAKSA joutuu EY-tuomioistuimeen, koska ei ole poistanut markkinoiltaan epäaitoa parmesaanijuustoa. Tuotenimi on varattu vain Pohjois-Italiassa Parman seudulla tuotetulle juustolle.

Lue seuraavaksi