1. yle.fi
  2. Uutiset

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä ABB paransi tulostaan toisella vuosineljänneksellä. Liikevaihto nousi prosentilla 4,9 mrd. dollariin. Tulos ennen korkoja ja veroja oli 288 milj. dollaria, kun se viime vuonna samaan aikaan oli 140 milj. dollaria.

Konsulttiyhtiö JAAKKO PÖYRYN tulos ennen satunnaisia eriä oli alkuvuonna 12 Me. Viime vuonna samaan aikaan sitä kertyi 21,6 Me. Liikevaihto kasvoi 234,3 Me:oon viime vuoden 206,3 Me:sta. Yhtiö arvioi liikevaihtonsa kasvavan tänä vuonna selkeästi. Myös koko vuoden tuloksen ennen satunnaiseriä odotetaan kohenevan.

UUDEN-SEELANNIN keskuspankki on nostanut ns. yli yön -korkoa prosentin neljänneksellä tasan kuuteen prosenttiin. Lisänostoonkin on varaa, kertoi pankin johto yöllä.

JAPANIN teollisuustuotanto laski 1,3 prosenttia kesäkuussa toukokuun lukuihin verrattuna, kertoo maan kauppaministeriö ennakkolukujen mukaan. Tuotanto kääntyy laskuun ensimmäistä kertaa neljään kuukauteen.

YHDYSVALTAIN viranomaiset ovat omalta osaltaan hyväksyneet japanilaisen Sonyn ja saksalaisen Bertelsmann Music Groupin yhdistymisen. Jos liitto toteutuu, tulee uudesta yhtiöstä markkinaosuuksilla laskien maailman suurin musiikkialan yritys.

Lue seuraavaksi