nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

HELSINGIN KÄRÄJÄOIKEUS on vapauttanut Salvador Dali -näyttelyn järjestäjän. Dalin 100-vuotisjuhlanäyttelyn Helsingissä järjestänyt mies kiistää taideväärennös-ja petossyytökset. Poliisi on takavarikoinut satoja teoksia, joiden aitoutta se selvittää.

PIRKKO SAISION näytelmä Tunnottomuus on saanut vuoden 2003 Lea-palkinnon. 5 000 euron palkinnon jakaa vuosittain Suomen näytelmäkirjailijaliitto.

NUIJAMAAN rajanylityspaikan tullitarkastaja löysi maanantaiaamuna suomalaisen henkilöauton takakonttiin kätkeytyneen ulkomaalaisen, joka pyrki Suomeen ilman matkustusasiakirjaa. Tapausta tutkitaan laittoman maahantulon järjestämisenä ja epäiltynä valtionrajarikoksena.

RIIHIMÄEN VESI kannattaa yhä keittää, suosittelevat viranomaiset. Kehotusta jatkettiin, koska raakavesikaivossa on edelleen e-kolia. Vettä kannattaa myös juoksuttaa normaalisti, jotta veteen lisättävä kloori leviäisi tasaisesti.

ELOKUVATAIDETOIMIKUNTA on myöntänyt vuoden 2004 elokuville laatutukea. Suurimman laatutuen sai Anastasia Lapsuin ja Markku Lehmuskallion Jumalan Morsian. Se sai tukea 70 000 euroa.

KUNTIA uhkaa työvoimapula, arvioi Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen Uutispäivä Demarissa. Hän arvioi, että kuluvalla vuosikymmenellä kunnista lähtee pois joka kolmas työntekijä. Osasyynä pulaan on työtahdin kiristyminen, joka ajaa iäkkäämpiä työkyvyttömyyseläkkeelle.

RAKENNUSLIITTO aloittaa tänään saartotoimet painostaakseen Kymen Eristys Ässät Oy:tä. Liiton mukaan yritys on maksanut vain neljänneksen sovitusta palkasta kesätöissä oleville bulgarialaisopiskelijoille. Yrityksen mukaan opiskelijat ja Rakennusliitto ovat tienneet harjoittelusuhteen työehdoista.