nimetön

HUS:illa on käytössä uusi SYÖPÄLÄÄKE. Lääke estää kasvaimen verisuonten kasvamisen. HYKS käyttää lääkettä etäpesäkkeisen paksusuoli- ja munuaissyövän hoitoon.

Saaristomereltä on löydetty NOKKAKALAN poikanen. Tähän mennessä lajin lisääntymisalueen pohjoisrajana on pidetty Viron Hiidenmaata. Aikuisia kaloja on tavattu Saaristomerellä ennenkin. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja KIMMO SASI (kok.) tyrmää Aamulehdessä oikeusministeri Johannes Koskisen (sd.) ehdotuksen kansanäänestyksen korvaamisesta mielipidemittauksella lähinnä huvittana. Koskisen mielestä mielipidemittausta voitaisiin käyttää neuvoa-antavana EU:n perustuslaista päätettäessä.

Hallituksen ministeriryhmien johtajat ovat sopineet, miten ensi vuoden alusta perustettavat POLIITTISEN VALTIOSIHTEERIN VIRAT jaetaan hallituspuolueiden kesken, jos eduskunta hyväksyy virkojen perustamisen. Keskusta ja SDP saisivat neljä valtiosihteeriä ja Ruotsalainen kansanpuolue yhden.

RANTARADAN junaliikennettä keskiviikkona haitannut laitteistovika saatiin korjauttua yöllä, ja torstaiaaamuna liikenne sujui jo normaalisti. Junat ajoivat illalla alennetulla nopeudella Karjaan ja Salon välillä, ja pahimmillaan esimerkiksi Helsingin ja Turun välillä junat olivat lähes tunnin jäljessä aikatauluistaan.