nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

ITÄ-ESPANJASSA torstai-iltana alkanut raju metsäpalo on ajanut 6 000 ihmistä kodeistaan. Viranomaisten mukaan palo sytytettiin tahallaan. Palot ovat tuhonneet heinäkuun puolivälistä alkaen 41 000 hehtaaria metsää.

MALEDIIVIT on julistanut maahan poikkeustilan, kun tuhansien ihmisten protestointi demokratian puolesta muuttui väkivaltaiseksi. Protestointi on harvinaista, sillä poliittista erimielisyyttä ei maassa suvaita, esim. poliittiset puolueet on kielletty. Maata on hallinnut 25 v. sama presidentti.

Yhdysvaltain koneet ovat pommittaneet FALLUJAN kaupunkia Irakissa. Sairaala-lähteiden mukaan pommituksissa kuoli neljä ja haavoittui niin ikään neljä ihmistä. Yhdysvallat pommitti kaupunkia myös torstaina.

YK:N Irakin erikoislähettiläs Ashraf Jehangir Qazi on saapunut Bagdadiin osallistuakseen sunnuntaina alkavaan kansalliskokouksen istuntoon. Qazi on ensimmäinen YK:n erikoislähettiläs Irakissa sen jälkeen, kun YK:n Bagdadin päämajaan tehtiin kuolonuhreja vaatinut pommi-isku vuosi sitten.

KANARIANSAARILLA yli 30 afrikkalaissiirtolaisen epäillään hukkuneen heidän veneensä kaaduttua. Turma tapahtui, kun poliisiveneen nähneet matkustajat nousivat seisomaan liian täydessä veneessä

LUOTEIS-KIINASSA lähes 50 000 ihmistä on vaarassa, kun maanjäristyksen vaurioittamat padot uhkaavat sortua. Tiistaisessa maanjäristyksessä Ludianin alueella Yunnanin maakunnassa kuoli 4 ja 600 loukkaantui. Myös 125 000 ihmistä jäi kodittomaksi.

JAPANISSA Kansai Electric Power -yhtiö on alkanut sulkea voimaloidensa reaktoreita turvatarkastuksia varten. Maanantaina Mihamassa yhtiön voimalassa sattuneessa höyryvuodossa kuoli neljä ihmistä. Sulkemisista koituu yhtiölle n. 90 miljoonan dollarin kulut, kun se korvaa energiavajeen öljyenergialla.

Vietnamin hallitus on vahvistanut 3 ihmisen kuolleen LINTUINFLUENSSAAN. Maan viranomaiset kertoivat Maailman terveysjärjestölle WHO:lle, että alustavien testien mukaan ainakin yksi kuolleista oli kuollut viruksen vakavampaan muotoon H5N1:een, joka tappoi helmikuussa 16 ihmistä Vietnamissa ja 8 Thaimassa.