nimetön

SINGAPORE AIRLINES ostaa 31 Boeing-konetta, yhtiö kertoo. Kaupan arvo on noin 6,1 mrd euroa. 18 konetta on määrä toimittaa vuosina 2006 - 2010. Lisäksi Singapore Airlinesilla on optio 13 koneen hankintaan. Yhtiö kertoo harkinneensa myös eurooppalaisen Airbusin koneita, mutta päätyi Boeingiin mm. koneiden tehokkuuden ja matkustamon tilavuuden vuoksi.

FORTUMIN Porvoon jalostamon diesel-hankkeen uuden tuotantolinjan peruskivi muurattiin aamupäivällä Sköldvikissä. Uusi laitos valmistuu noin kahdessa ja puolessa vuodessa. Uudet prosessiyksiköt valmistuvat syksyllä 2005. Dieselin tuotanto alkaa vuoden 2006 loppupuolella.

Lomalentoyhtiö AIR FINLANDIN yhdeksän kuukauden tulos oli tappiollinen. Nettotappio oli viime vuonna 3,7 miljoonaa euroa ja liikevaihto reilut 13 miljoonaa euroa. Yhtiön toimitusjohtaja Mika Helenius arvioi tämän vuoden tuloksen olevan voitollinen.

KEMIRA-KONSERNIIN kuuluva maaliyhtiö Tikkurila aikoo ostaa 51 prosentin osuuden ukrainalaisesta Kolorit Paints -maaliyhtiöstä. Neuvottelut on määrä saada päätökseen syyskuun loppuun mennessä. Kaupalla Tikkurila pyrkii vahvistamaan markkina-asemaansa IVY-maissa.