1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

SAARISTOMERELLÄ järjestettiin perjantaina illansuussa suuretsintä, kun matkustajan uskottiin pudonneen Siljan alukselta. Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli mereen lentänyt kansituoli. Etsintöihin osallistui muun muassa merivartioston veneitä ja helikopteri.

KONGINKANKAAN JA ÄÄNEKOSKEN VPK:T on valittu vuoden 2004 vapaaehtoispalokunniksi vpk:n vuosijuhlassa Lappeenrannassa. Ne saivat kunniamaininnat merkittävästä osallistumisesta Konginkankaan bussiturman pelastustoimiin.

STTK:laisen Toimihenkilöunioni TU:N puheenjohtaja ILKKA JOENPALO (sd) pitää tulevaisuuden työmarkkinaratkaisujen ehtona sitä, että irtisanomisissa myös yrityksellä pitää olla taloudellisia vastuita. Hänen mielestään irtisanomisuhan alla olevan henkilön koulutusta ammatissa tai uuteen ammattiin ei ole hyväksyttävää maksaa vain yhteisen rahaston avulla. Perusteluna on, että irtisanomiskynnys madaltuu yrityksen ohjatessa irtisanottunsa rahastolle.

VIHREÄ LIITTO ei hyväksy kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen syytteitä veropopulismista. Vihreitten johto sanoo, ettei kokoomuksen työllisyysvälikysymykseen olisi tarvittu isoja muutoksia, jotta oppositiorintama olisi voinut sen allekirjoittaa. Vihreitten mukaan kokoomuksen tukemat veronalennukset syövät alennusvaran pienituloisia suosivilta alennuksilta.

Suomessa selvitellään ensi kertaa, kuinka toimialoilla pystytään sopeutumaan ILMASTONMUUTOKSEEN. Asiantuntijaryhmää vetävä Heikki Granlund maa- ja metsätalousministeriöstä arvioi, ettei sopeutuminen vaadi jyrkkiä yksittäisiä toimia. Selvitys valmistunee loppuvuoden aikana.

RESERVILÄISLIITTO vaatii, että varusmiehille aletaan maksaa eläkettä. Maanpuolustusjärjestön puheenjohtaja Mikko Niemi perusteli lauantaina vaatimusta sillä, että asevelvolliset tekevät työtä suomalaisten turvallisuuden hyväksi melkein korvauksetta.

FORSSAN keskustan puutaloalueella on tuhoutunut öisessä tulipalossa noin sadan neliön puurakennus. Palokunnan yksiköitä hälytettiin viidestä kunnasta sammutustöihin. Tiheään rakennetulla alueella tuli olisi voinut helposti levitä, mutta se saatiin estettyä. Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen.

ILMAKITARANSOITON maailmanmestaruus on toisena vuonna peräjälkeen mennyt Yhdysvaltoihin. Oulussa myöhään illalla käydyssä finaalissa ilmainstrumenttia käsitteli etevimmin USA:n Miri Park. Suomen edustajat jäivät hännille.