nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

PAROCIN vuorivillatehtaalla Oulussa syttyi illalla uhkaava palo. Betonibunkkerissa sijaitsevasta suodattimesta vapautui savupiipun kautta palavia vuorivillariekaleita, jotka uhkasivat sytyttää ympäristön rakenteita. Uhka saatiin estetyksi. Tuuli painoi pistävän hajuista savua Kiimingin suuntaan. Pelastuslaitoksen mukaan savu ei ole vaaraksi ihmisille.

Lainvastainen LÄÄKEMAINONTA on lisääntynyt Suomessa. Tänä vuonna Lääkelaitos on puuttunut jo yhtä moneen tapaukseen kuin viime vuonna yhteensä. Parhaillaan käsitellään tapausta, jossa lääkeyhtiö suunnittelee jakavansa särkylääkkeen makunäytteitä kadulla.

Suomen LUONNONVARAISET KASVIT ovat ilmestyneet CD-ROM:lla. CD:llä on yli 1 800 valokuvaa, jotka on ottanut professori Niilo Lounamaa. Edellinen CD-versio kasveista ilmestyi vuonna 1998. Suomessa elää noin 1 300 kasvilajia.

LÄÄKÄRILIITON puheenjohtajan Pekka Anttilan mukaan uusi ajokorttilaki loukkaa potilaan ja lääkärin keskinäistä salassapitoa. Lääkärien on syyskuun alusta lähtien ilmoitettava poliisille, jos potilaan ajokyky on pysyvästi heikentynyt sairauden takia. Anttila kertoo kannasta Etelä-Suomen Sanomille.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri PAULA LEHTOMÄKI (kesk.) aloittaa tänään 9.9. asti kestävän virkamatkan Tansaniaan, Mosambikiin ja Etelä-Afrikkaan. Tavoitteena on lujittaa Suomen suhteita kohdemaihin kaupan ja kehitysyhteistyön saralla. Mukaan lähtee liki 30 suomalaisyritysten edustajaa.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja JUSSI JÄRVENTAUS esittää, että valtio keventäisi työllisyyden kohentamiseksi verotusta yhteensä miljardilla eurolla. UP-uutispalvelun haastattelussa hän toteaa, että puolet tästä tulisi osoittaa palkkaverotukseen ja puolet matalapalkkaisen työn tukemiseen.