nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

HOLLANNIN vähittäiskauppiaat ryhtyvät pyöristämään käteisostoksen loppusumman lähimpään viiteen senttiin, samoin kuin Suomessa tehdään. Uudistuksen lasketaan tuovan vähittäiskauppiaille vuosittain 30 Me:n säästöt. Yhden ja kahden sentin kolikot säilyvät kuitenkin laillisina maksuvälineinä.

KIINA uudistaa vanhentunutta rataverkkoaan jopa kymmenellä miljardilla eurolla. Maan itäosaan rakennetaan noin 2 000 kilometriä luotijunaratoja. Rakennussopimuksessa ovat mukana kanadalainen Bombadier, ranskalainen Alstom, Japanista Hitachi, Kawasaki ja Mitsubishi sekä kiinalainen veturinvalmistaja Nanche Sifang.

SAS joutui maanantaiaamulla perumaan 20 - 30 lentoa Kööpenhaminasta lentäjien lakon vuoksi. Lakko jäi kuitenkin vain kahden tunnin mittaiseksi, ja kymmenen jälkeen paikallista aikaa lentäjät palasivat töihin. Tanskalaiset lentäjät kaipaavat lisätietoa neuvottelujen etenemisestä norjalaisten lentäjien kanssa.

JAPANIN korkein oikeus on hyväksynyt Mitsubishi Tokyo Group- ja UFJ-pankkien fuusioneuvottelut. Oikeus piti näin voimassa aiemman päätöksen, jonka UFJ:n kanssa niin ikään fuusiota tavoitellut Sumisoto Mitsui -finanssikonserni olisi halunnut kumottavaksi. Yhdistyessään Mitsubishi ja UFJ muodostaisivat maailman suurimman pankin.

Konepajayhtiö METSON liiketoimintayksikkö Metso Minerals toimittaa jätteenpolttolaitoksen Shanghaihin Kiinaan. SCIP Swire SITA Wastelle toimitettavan laitoksen kapasiteetti on 60 000 tonnia jätteitä, ja se aloittaa toimintansa 2006. Kaupan arvoa ei julkistettu.

NOKIA toimittaa taiwanilaiselle TCC-operaattorille 3G-verkon toisen vaiheen. Tilauksen arvoa ei julkistettu.

Elektroniikkayhtiö EFOREN tulos ja liikevaihto kasvoivat selvästi marras - heinäkuussa verrattuna vuotta aiempaan. Tulos ennen satunnaisia eriä oli 4,6 miljoonaa euroa kasvaen 33,8 prosenttia vuotta aiemmasta. Liikevaihto oli 51,5 miljoonaa euroa, kasvua oli 19,7 prosenttia. Yhtiön mukaan tulosta paransi myynnin kasvu ja toiminnan tehostaminen.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus