nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

VIKING LINE on haastanut SAK:laisen Merimies-Unionin ja Kansainvälisen kuljetustyöläisten liiton ITF:n oikeuteen Britanniassa. Kiista koskee liittojen matkustaja-alus Rosellaa koskevaa yhteistyötä.

Eppu Normaali -yhtyeen solisti ja sanoittaja MARTTI SYRJÄ on saanut Reino Helismaa -palkinnon. Työväen Sivistysliitto jakoi 4 000 euron palkinnon nyt neljättä kertaa.

Työtapaturmien vähentämiseksi järjestettävä TURVALLISUUSKAMPANJA alkaa keskiviikkona. Kampanja kiinnittää huomiota arjen turvallisuuteen mm. kotona ja työpaikoilla. Suomessa kuolee vuosittain noin 2 700 ihmistä turmissa.

VUODEN PALOMIEHEKSI on valittu konginkankaalainen palomestari Markku Kinnunen. Kinnunen toimi esimerkillisesti ja erityistä tunnustusta ansaiten Konginkankaan linja-auto-onnettomuuden pelastustöissä. Hän saapui ensimmäisenä onnettomuuspaikalle suoraan kotoaan ja kohtasi historiamme tuhoisimman tieliikenneonnettomuuden, valinnan tehnyt Vuoden Palomies -toimikunta sanoo.

ITÄVALLAN liittokansleri Wolfgang Schüssel saapuu keskiviikkona Suomeen. Hän tapaa iltapäivällä pääministeri Matti Vanhasen. Keskustelujen aiheena ovat EU-asiat, erityisesti maiden perättäiset EU-puheenjohtajuuskaudet v. 2006.

SYDÄN- JA VERISUONISAIRAUKSIEN hoitoon tarkoitettujen yli 250 lääkkeen hinnat laskevat keskiviikkona keskimäärin 24 prosenttia. Lääkeyhtiöt laskevat hintoja, koska muuten Kela ei enää korvaisi niitä potilaille. Lääkkeiden hintalautakunta käy seuraavaksi läpi hengityselinsairauksien lääkehinnat.

RIIHIMÄELLÄ lähes koko elokuun kestänyt talousveden keittokehotus on päättynyt. Terveysviranomaisten mukaan verkostosta ja vesilaitoksen lähtevästä vedestä otetut näytteet ovat puhtaita. Puhtaita ovat myös Herajoen vedenottamon pohjakaivoista ja pohjavesien tarkkailuputkista otetut näytteet.