1. yle.fi
  2. Uutiset

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

HENKILÖAUTOJA rekisteröitiin elokuussa 20 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, kertoo Autoalan tiedotuskeskus. Koko tammi-elokuun myynti jäi myös hieman viime vuodesta. Kuljetuskalusto sen sijaan kävi hyvin kaupaksi: pakettiautoja rekisteröitiin elokuussa 30,3 prosenttia ja kuorma-autoja 13,2 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

OUTOKUMPU TECHNOLOGY toimittaa maailman suurimman kuparin uuttolaitoksen Chileen. Uuden laitoksen on määrä käynnistyä vuonna 2006. Sopimuksen arvo on yli 40 miljoonaa euroa.

FISKARS myy Yhdysvalloissa sijaitsevan muovisia puutarhakalusteita valmistavan Syrocon puertoricolaiselle Vassallo Industriesille. Kauppahintaa ei kerrota.

Ohjelmistojätti MICROSOFT haastaa online-musiikin markkinajohtajan Applen tuomalla nettiin oman listansa tallennettavasta musiikista. Listalle tulee jopa miljoona musiikkikappaletta, joita on mahdollista kuunnella yli 70 taskukokoisesta laitteesta, jotka tukevat Windows Media -formaattia.

EUROOPAN KESKUSPANKKI piti tänään ohjauskorkonsa odotetusti ennallaan kahdessa prosentissa.

Venäläinen öljy-yhtiö JUKOS ilmoitti ehkä joutuvansa keskeyttämään öljyntuotantonsa, koska sen tytäryhtiöt eivät voi maksaa veroja tai palkkoja tilien jäädyttämisen takia. Venäläinen tuomioistuin on jäädyttänyt tytäryhtiöiden tilit verovelkojen takia.

Saksalaiset mediayhtiöt BERTELSMANN ja AXEL SPRINGER kaavailevat yhteisen painotalon perustamista. Yhtiöt eivät ole vielä kertoneet hankkeen aikataulusta. Yhteisyritys olisi alallaan jättimäinen Euroopassa.

Lue seuraavaksi