nimetön

SAKSAN historiallisimpiin kirjastoihin kuuluvassa Anna Amalian kirjastossa Weimarissa on ainakin 30 000 teosta tuhoutunut tulipalossa. Vuonna 1691 perustettu kirjasto on yksi YK:n tiede- ja kulttuurijärjestön Unescon maailmanperintökohteista.

LIBYA on allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaan se maksaa 28 miljoonaa euroa korvauksia Länsi-Berliinissä vuonna 1986 tehdyn diskoiskun 160 uhrille. Libyan salainen palvelu oli iskun takana. Sopimus parantanee EU:n ja Libyan suhteita.

Toiveet IRAKISSA siepattujen ranskalaistoimittajien vapauttamisesta ovat kasvaneet. Ranskalaisen Le Figaro -lehden mukaan toimittajat ovat nyt toisella kapinallisryhmällä, joka on valmis neuvottelemaan vapauttamisesta.

SAKSAN merkittävimpiin kuuluva historiallinen kirjasto on kärsinyt pahoja vahinkoja tulipalossa. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Anna-Amalian kirjasto sijaitsee Weimarin kaupungissa. Sen kokoelmiin kuuluu muun muassa harvinaisia keskiaikaisia käsikirjoituksia.

HUIPPUVUORTEN saariryhmältä, joka kuuluu Norjalle, on löydetty esihistoriallisten kala- ja joutsenliskojen fossiileja. Norjalaistutkijan mukaan viisimetrisellä kalaliskolla oli evät ja valtavat torahampaat. Liskot elivät dinosaurusten tavoin jurakaudella, noin 160 milj. vuotta sitten.

Suositun ATKINSIN DIEETIN on todettu aiheuttavan monille sivuvaikutuksia kuten päänsärkyä, lihasheikkoutta ja ripulia. Tanskalaistutkija arvioi oireiden olevan merkki siitä, ettei rasvankäyttöä rajoittamaton mutta hiilihydraatit minimoiva dieetti olisi pitkään jatkettuna hyväksi terveydelle.