1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

ROVANIEMI pimeni hieman puolen päivän jälkeen reiluksi puoleksi tunniksi sähkökatkoksen takia. Lapin hätäkeskuksen mukaan vielä ei tiedetä, kuinka laaja katkos oli tai mistä se johtui. Hätäkeskuksen mukaan useita ihmisiä juuttui mm. hisseihin.

SOTAVETERAANIMUSEO on avattu Kuopiossa. Museoon on kerätty materiaalia kertomaan pohjoissavolaisten rivisotilaitten arjesta, sodasta ja sotien jälkeisistä vaiheista. Museossa on esillä noin 3 000 esinettä.

LUVATTOMASTI RAJAN ylittänyt mies on jäänyt kiinni Vainikkalassa. Venäjältä Suomeen pyrkinyt mies on anonut turvapaikkaa. Asia siirtyy ulkomaalaisviraston hoidettavaksi.

KOTKASSA Hallan satamassa sijaitseva iso varastohalli paloi lähes kokonaan viime yönä. 3 000 neliön suuruisessa hallissa ei ollut paljoakaan tavaraa. Palon syttymissyyä ei tiedetä.

VALTIONEUVOSTO järjestää tänään jatkosodan päättymisen 60-vuotisjuhlaseminaarin Helsingin Säätytalossa. Seminaarin avaa presidentti Tarja Halonen. Yleisradio lähettää seminaarin suorana TV1:ssa kello 13.50 - 15.30.

SYKSYN PUOLUKKASADOSTA tulee keskinkertainen. Marja kukki tänä vuonna melko myöhään, joten sadon kypsyminenkin on hieman myöhässä. Kylmä alkukesä ja runsaat sateet ovat verottaneet myös puolukan satoa.

Valtiovarainministeri ANTTI KALLIOMÄEN mukaan maamiinoista luopuminen tulisi liian kalliiksi. Sanomalehti Ilkan haastattelussa hän sanoo, että miinojen poistaminen pitäisi rahoitussyistä ajoittaa mahdollisimman myöhäiseen ajankohtaan.

KOKOOMUKSEN puheenjohtaja Jyrki Katainen sen sijaan esittää, että Suomi luopuisi maamiinoista vasta 2020. Tämäkin vasta sen jälkeen, kun varmuus miinat korvaavasta asejärjestelmästä on saatu, Katainen totesi lauantaina Porissa.

JAPANILAINEN ILMALAIVA Yokoso Japan ei tänäänkään päässyt jatkamaan matkaansa kohti Saksaa. Zeppeliini nousi ilmaan, mutta joutui huonon sään takia palaamaan takaisin Malmin lentokentälle. Uusi lähtöyritys tehdään sään salliessa huomenna. Zeppeliini yritti lentää Suomesta suoraan Japaniin, mutta Venäjä ei myöntänyt ylilentolupaa.

Lue seuraavaksi