1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

MEDIATAITEILIJA Heidi Tikka on saanut Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen ensimmäisen AVEK-PALKINNON. Palkinnon suuruus on 12 000 euroa. Tikka toimii opettajana ja tutkijana Taideteollisen korkeakoulun Media Lab

-osastolla ja valmistelee väitöskirjaa.

Ensimmäinen ELOKUVATAITEEN FINLANDIA-PALKINTO jaetaan tänä syksynä. 10 000 euron palkinnon jakaa Satakunnan viestintäalan kehittämissäätiö, joka haluaa tukea kotimaisen elokuvan menestystä ja antaa tunnustusta kotimaisille tekijöille.

SUOMEN TERVEYDENHOITOJALIITTO esittää ehdottomaan päivähoito-oikeuteen harkinnanvaraisuutta. Liitto katsoo, että toisen vanhemman hoitaessa vauvaa kotona on vanhemman lapsen vieminen päivähoitoon perusteltua vain erityistapauksissa. Liiton mukaan pienten lasten vanhemmille on kuitenkin järjestettävä monipuolista tukea.

HAAPAJÄRVELÄINEN eläkeikäinen pariskunta on kuollut henkilö- ja kuorma-auton törmäyksessä. Turma sattui 15:n jälkeen valtatie 27:llä Haapajärvellä.

LUKIBUSSI on saanut tämänvuotisen Aapiskukkopalkinnon. Lukibussit ovat kiertäneet Suomea syksystä 2002 ja kertoneet oppimisvaikeuksista. Lukibusseissa on käynyt 34 000 ihmistä.

HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKENNELAITOKSEN henkilöstöjärjestöt pohtivat painostustoimia vastalauseeksi HKL:n ja Suomen Turistiauton bussitoimintojen yhdistämistä. Pääluottamusmies Tapio Havaston mukaan mahdolliseen lakkoon osallistuisivat myös rautiovaunujen ja metron kuljettajat. Mahdollisesta lakosta päätetään huomenna.

TASAVALLAN PRESIDENTILLE Tarja Haloselle on myönnetty Grameen Foundationin Humanitarian Awards 2004 palkinto. Palkinnon myöntäjä Grameen Foundation on kehitysmaiden pienrahoitukseen keskittynyt säätiö.

VAARALLISIA KEMIKAALEJA kuljettanut rekka suistui varhain aamulla ojaan valtatie 13:lla Mikkelin lähellä. Syynä arvellaan olevan kuljettajan nukahtaminen. Perävaunu jäi pystyyn eikä kemikaalia päässyt valumaan ulos. Kuljettaja ei loukkaantunut.

LIIKENNE PÄÄTEILLÄ lisääntyy tasaisesti. Liikenne pääteillä kasvoi tammi -elokuussa 4,1 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Tiehallinnon mukaan liikennemäärät kasvoivat etenkin Savo-Karjalan ja Oulun tiepiireissä.

KAJAANIN KÄRÄJÄOIKEUS on jättänyt tuomiotta kaksi sutta ampuneen ja yhtä haavoittaneen sotkamolaismieshen. Sen mukaan haavoittaminen ja yksi ampuminen tapahtuivat pakkotilanteessa. Toinen ampuminen oli metsästysrikos, mutta siitä ei annettu rangaistusta.

Lue seuraavaksi