1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

BOSNIASSA joulukuussa alkavan EU:n kriisinhallintaoperaation pohjoinen osasto tulee suomalaisjohtoon. Suomi on 1 200 hengen monikansallisen osaston ns. kehysvaltiona ensi kesään. Asia ilmenee valtioneuvoston hyväksymästä selonteosta. Operaatioon osallistumisesta on päätetty käytännössä aiemmin.

Viime yö oli syyskauden ensimmäinen HALLAYÖ lähes koko maassa. Ilmatieteen laitoksen mukaan hallalta säästyttiin vain kapealla rannikkokaistalla. Pohjois-Savon Rautavaarassa pakkasta oli 8,4 astetta.

Vaasan hallinto-oikeus on hyväksynyt PÄIJÄNTEEN ja sen alapuolisen vesistön säännöstelyluvat. Itä-Suomen ympäristölupaviraston ratkaisuun lisättiin velvoite tarkastella vaikutuksia vesistöön, kalakantoihin ja kalastukseen. Myös Kymijoen energiayhtiöiden vaateet menetetystä vesivoimasta hylättiin.

SUOJELUPOLIISI pitäisi muuttaa turvallisuuspoliisista turvallisuuspalveluksi, esitti Supon terrorismiyksikön päällikkö Paavo Selin eilen MTV3:n uutisissa. Muutoksen myötä Supo voisi keskittyä tiedusteluun ja luopua Britannin turvallisuuspalvelun MI5:n tapaan rikostutkinnasta.

Viime viikolla Siikaisissa sattuneen HAWK-HÄVITTÄJÄONNETTOMUUDEN syy ei ole selvinnyt tutkimuksissa. Tutkinta jatkuu vielä 2 - 3 kuukautta. Turmassa kuoli konetta lentänyt luutnantti.

SÄHKÖ- JA ELEKTRONIIKKALAITTEIDEN valmistajilla ja maahantuojilla on ensi vuoden elokuusta lähtien vastuu ottaa vastaan kotitalouksissa ja yrityksissä syntyvä laiteromu maksutta. Valtioneuvoston tänään hyväksymä asetus nostanee laitteiden hintaa korkeintaan kolme prosenttia.

LOHJAN Lehmijärven koulun oppilaat ja iltapäiväkerho siirtyvät 15.9 alkaen Anttilan koulukeskukseen. Lehmijärvellä selvitetään, mistä johtuvat oppilaiden vakavat terveysongelmat, jotka viittaavat homealtistukseen.