1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

EU-PARLAMENTAARIKKO Kyösti Virrankoski (kesk.) sanoo, ettei EU:n maatalousuudistus saa loukata omistusoikeutta eikä muuttaa viljelijöiden välistä tulonjakoa. Vuokramaiden tukioikeuksien pitää palautua vuokranantajalle, kun pelto palaa omistajalleen, Virrankoski katsoo. EU:n alustavien kaavailujen mukaan tukioikeudet jäisivät vuokralaiselle.

Perussuomalaisten pj. TIMO SOINI haluaisi EU:n ottavan kielteisen kannan Turkin jäsenyysneuvottelujen aloittamiseen, kun asia tulee ajankohtaiseksi tänä vuonna. Soinin mukaan maa ei ole vielä pitkään aikaan EU-kelpoinen.

Noin 600 000 NORDEAN LUOTTOKORTILLA ei voi nostaa huomenna sunnuntaina rahaa kotimaisilta tai ulkomaisilta automaateilta klo 8.30 - 14. Katkos johtuu huoltotöistä ja koskee Nordean MasterCardeja sekä Limiitti-joustoluotto- ja Käyttöluottokortteja.

Yli puolet suomalaisista toivoo JOHN KERRYN voittoa USA:n presidentinvaalissa, ilmenee Iltalehden kyselystä. Tätä mieltä oli 57 % vastaajista, kun George Bushin valintaa toivoi 9 %. Kolmannes ei suosi kumpaakaan tai tiedä kantaansa

Ministeri AATOS ERKKO arvostelee sanomalehti Uusimaassa pörssivetoista kvartaalikapitalismia, jonka hän arvioi haittaavan kykyä katsoa tulevaisuuteen. Hänestä yhteiskunnalta mahdollisesti saatu tuki tulisi periä takaisin yrityksiltä, jotka vievät tuotantoa ulkomaille synnyttäen työttömyyttä.

Suomessa vietetään tänään kahdeksatta kertaa AUTON PÄIVÄÄ. Autoliiton ja sen osastojen tapahtumissa 27 paikkakunnalla esitellään autojen moninaista merkitystä yhteiskunnassa. Päivän tärkein teema on liikenneturvallisuus. Autoliiton puheenjohtaja Risto Tuori totesi Mikkelissä, että turvallisuus ja sujuvuus ovat tieliikenteen tärkeimmät arvot ja tavoitteet.

Lue seuraavaksi