1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Putin torjuu neuvottelut tshetsheenikapinallisten kanssa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Venäjän presidentti Vladimir Putin torjuu kaikki neuvottelut tshetsheenikapinallisten johtajien kanssa. Putinin mukaan Beslanin verityö antaa Venäjälle moraalisen oikeuden väittää, että Venäjän vastustajat ovat osa kansainvälistä terroristikuntaa.

- Eihän mikään sivistysmaa ollut valmis neuvottelemaan Osama bin Ladeninkaan kanssa, Putin sanoi Ivy-maiden huippukokouksen lehdistötilaisuudessa Kazakstanissa.

Kysymykseen, miten hän määrittelee terroristi-sanan, Putin vastasi, että terroristi on roisto, joka piiloutuu poliittisten, uskonnollisten tai kansallismielisten iskulauseiden taakse mutta tosiasiassa ajaa aivan muita asioita.

Maanpaossa elävä tshetsheenipoliitikko Ahmed Zakajev sanoi aiemmin tällä viikolla, että kapinallisjohtaja Aslan Mashadov on valmis neuvottelemaan Venäjän kanssa ulkomaiden välityksellä.

Pohjois-Ossetiassa Beslanissa koulun vallanneet ja panttivankeja ottaneet kaappaajat vaativat Venäjää vetäytymään Tshetsheniasta. Kahden viikon takaisessa kaappauksessa kuoli ainakin 339 ihmistä. Venäjä on syyttänyt iskusta Mashadovia.

Reuters, AFP, Itar-Tass

Lue seuraavaksi