nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

HYVINVOINTIMALLIN tulevaisuus on kuntavaalien keskeisimpiä kysymyksiä, katsoo Kunnallisvirkamiesliiton puheenjohtaja Markku Jalonen. Hänen mukaansa peruspalvelujen rahoitusta ei turvata valtion nykyisin budjettitoimenpitein. Hän vaatii valtionosuuksien tarkistusten maksamista kunnille nopeammin kuin hallitus on esittänyt.

SAK:laisen RAKENNUSLIITON tulevan puheenjohtajan Matti Harjuniemen mukaan tupo-valmisteluissa tavoitteena pitää olla 4 - 4,5 prosentin palkankorotukset. Liitto haluaa myös parantaa työttömyys turvaa.

SDP:N PUHEENJOHTAJA Paavo Lipponen moittii porvaripuolueita liiallisesta yksityistämis-

innokkuudesta. Lipponen sanoi Pohjanmaan sosiaalidemokraattien kuntapäivillä keskustan ja kokoomuksen kuntapäättäjien olevan yksityistämisen kannalla vastoin kuntalaisten halua.

SDP:N PUOLUESIHTEERI Eero Heinäluoma katsoo vihreiden muuttuneen kokoomuksen apupuolueeksi. Hänen mukaansa tämä on näkynyt kuntavaalien alla keskustelussa hyvinvointipalveluista. Vihreät antavat suurissa kaupungeissa kokoomuslaiselle yksityistämispolitiikalle vihreän ympäristösertifikaatin, hän arvostelee.

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITON pj. Tapio Peltomäki vastustaa liittymistä jalkaväkimiinat kieltävään sopimukseen. Hänen mukaansa se heikentää Suomen puolustusta eikä ole taloudellisesti järkevää.

LAHJA ELÄMÄLLE -tunnustus on annettu kolmelle elinsiirron saaneelle urheilijalle: Sixten Finnholmille, Tuija Helanderille ja Mikko Huttuselle. Lahja elämälle -järjestöjen mukaan he ovat urheilusuorituksillaan saaneet myönteistä julkisuutta ja tehneet elinsiirtoja tunnetuiksi. Tänään vietetään Euroopan elinsiirtopäivää.

KIRKKONUMMEN Masalan koulun jumppasalirakennus vaurioitui tulipalossa varhain aamulla. Tuli levisi lehtilaatikosta seinään ja katolle. Jumppasali ja ruokala kärsivät savuvahinkoja. Talossa ei ollut ihmisiä. Pelastuslaitos epäilee, että palo oli sytytetty tahallaan.