nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

NAUVON vesillä matalikolla makaava rahtialus Global Frighter kuljetetaan todennäköisesti kunnostettavaksi Turun korjaustelakalle Naantaliin. Alus sai repeytymiä kolhiinnuttuaan kiviin Nauvon pohjoispuolella tiistaina. Lastin purku jatkunee ensi yöhön.

Toinen valtiovarainministeri ULLA-MAJ WIDEROOS (r.) haluaa palauttaa Vaasan läänin. Wideroos pitää nykyistä läänijakoa kömpelönä ja seitsemisen vuotta sitten toteutettua lääniuudistusta virheenä.

Talven INFLUENSSAEPIDEMIASTA odotetaan lievää. Kansanterveyslaitokselta kerrotaan, että epidemiat maailmalla ovat olleet melko vähäisiä ja suomalaisilla on jo ennestään immuniteetti liikeellä olevia viruksia vastaan. Nopeat muutokset viruskannoissa ovat kuitenkin mahdollisia.

VASEMMISTOLIITOLLA on kuntavaaleissa 4 276 ehdokasta, pari sataa vähemmän kuin edellisissä vaaleissa. Ehdokkaiden hankinta onnistui hyvin suurissa kaupungeissa. Puolue on julkistanut tänään vaalijulilisteensa, jossa äänestäjiä herätellään kuvien sijaan haastavilla kysymyksillä.

LOVIISAN OHITUSTIELLÄ yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja puoliperävaunullisen rekan kolarissa. Surmansa sai henkilöauton kuljettaja. Kumpikin auto suistui onnettomuudessa tieltä.

TYÖMARKKINAJOHTAJA Seppo Riski ei pidä keskitettyä tulosopimusta välttämättömänä. Nykypäivä-lehden haastattelema Riski katsoo, ettei sopimusta tarvitse solmia, jos neuvottelut eivät etene oikeaan suuntaan. Riskin mielestä Suomen yrittäjät voisi liittyä Elinkeinoelämän keskusliittoon.

RAAHEN KÄRÄJÄOIKEUS on määrännyt herjaavan omakustannekirjan Verottaja tappolinjalla kaikki kappaleet, atk-levykkeet sekä sivu- ja kansifilmit valtiolle. Kyseessä on 40 vuoteen ensimmäinen vastaavanlainen päätös. Liisa Mariaporin kirja loukkasi kahta veroviranomaista.

VALTION KIRJALLISUUSTOIMIKUNTA on jakanut taiteilija-apurahoja. Ensi vuoden alusta alkava apuraha annettiin 38:lle kirjailijalle ja kuudelle kääntäjälle. Pisin eli viisivuotinen apuraha myönnettiin kahdeksalle kirjailijalle, muun muassa Hannele Huoville, Kari Levolalle ja Leena Landerille. Veroton apuraha on suuruudeltaan 1 206 euroa kuukaudessa.

Torstaina Kuopioon HÄTÄLASKUN tehneen Fnnairin Boeing MD-11 koneen vika oli tuuletusjärjestelmässä. Vaurioitunut laakeri aiheutti savun hajun joka levisi koneeseen. Matkustajat pääsivät jatkamaan perille kohteisiinsa perjantaina.