1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

UUSI KALLIOMAALAUS on löydetty Puumalasta Etelä-Savosta. Oritsalon Sourunnimestä löydetyn maalauksen ikä on arvion mukaan noin 5 000 vuotta. 23 senttiä korkeassa kuviossa on kolmiomainen pää, josta lähtee viiva alaspäin vinoneliöön. Suomessa tunnetaan noin sata esihistoriallista kalliomaalausta.

Espoolaisessa JORVIN sairaalassa kaksi vastasyntynyttä vauvaa on saanut MRSA-bakteeritartunnan. Tänä vuonna Jorvissa kaikkiaan 8 potilasta on saanut antibiooteille vastustuskykyisen tartunnan.

VILJANKORJUU on toistuvien sateiden ja märkyyden vuoksi ollut paikoin pari viikkoa pysähdyksissä. Myös syysviljojen kylvöt ovat ProAgria Maaseutukeskusten liiton mukaan jääneet vähiin.

KAKSIEN PUHELINLUETTELOIDEN ilmestyminen tuottaa uutuudellaan kuluttajille päänvaivaa. Maksullisen lisätilan ostaminen muuttuu vaikeaksi, kun ilmoittajat eivät tiedä, kumman luettelossa on kannattavampaa olla esillä, Fonectan vai Eniron. Vaihtoehtona on ilmoituskulujen tuplaaminen. Ongelma koskettaa erityisesti pienyrityksiä.

TUPAKAN HANKKIMINEN on kolmannekselle peruskoulun yläluokkalaisista melko tai erittäin vaikeaa. Stakesin kysely paljastaa kehitystä tapahtuneen. Vuonna 1997 tupakan hankkimista piti helppona tai erittäin helppona jopa 85 %

ESTONIAN laivaturman uhreille pidettiin tänään muistohartaus Turun tuomiokirkossa. Tilaisuuteen oli kutsuttu mm. pelastustehtävissä mukana olleita. Muistopuheen piti arkkipiispa Jukka Paarma.

Suomessa on tavattu tänä vuonna uusia PERHOSLAJEJA. Uralin takaa lentänyttä alppisinappiperhosta on nähty tänä vuonna Utsjoella asti. Lapissa asti on tavattu myös idästä tullutta pihlajaperhosta, jota on esiintynyt aiemmmin vain Kaakkois- Suomessa, kertoo Kimmo Saarinen Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutista.

Lue seuraavaksi