1. yle.fi
  2. Uutiset

Miika Heikkinen ja PerPo murskasivat Piivolleyn

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Perungan Pojat hankki keskiviikkona joukkueeseensa keskipelaaja Miika Heikkisen ja joukkue pystyi miesten lentopalloliigassa heti avausvoittoon. Toinen mitalisuosikki Salon Piivolley kaatui Rovaniemellä puhtaasti 3-0 (25-23, 25-18, 25-19).

PerPo pelasi viikonloppuna Baltian liigaa ja aloitti kautensa siksi vasta nyt. Liigan joukkueista Raision Loimu on ainoa, joka ei vielä ole aloittanut kautta.

Heikkinen ei ollut aloituksessa, mutta tuli peliin ensi erän lopulla ja pelasi sitten toisen ja kolmannen erän. Pistemerkintöjä kertyi neljä.

- Miika tuo joukkueeseen kokemusta ja leveyttä. Ottelun voitimme siksi, että olimme parempia laitahyökkäyksessä, arvioi PerPon valmentaja Ismo Tuominen.

Isku-Volley tehokas

Kahden voiton joukkueita ovat Tampereen Isku-Volley ja Keski-Savon Pateri. Kai Mattilan valmentama Isku-Volley otti jo toisen 3-0-voittonsa, kun keskiviikkona sarjanousija Mutalan Riento Joensuusta vieraili Tampereella häviten 52 minuutissa 16-25, 17-25 ja 19-25.

Tampereen ottelun käsikirjoituksen aisti helposti. Iskun kuusikon keskipituus oli 198 senttiä, Riennon vastaava luku oli 191 senttiä. Mattila kiteytti ottelun jälkeen hyvin Riennon tilanteen.

- Minäkin pelkäisin lyödä, jos mittaa olisi 190 senttiä ja vastassa olisi kaksi kaksimetristä, Mattila sanoi.

Isku-Volley onnistui taas laajalla rintamalla. Tehokkain oli keskipelaaja Anssi Vesanen 17 pisteellä, Riennon ykkönen oli Mika Nenonen 13 pisteellä.

Riento ei onnistunut saamaan tavoittelemaansa Miika Heikkistä, vaikka pystyi tarjoamaan enemmän rahaa kuin PerPo. Verkot ovat koko ajan vesillä liigatason keskitorjujan löytämiseksi.

Mestari kaatui

Pateri voitti puolustavan mestarin Pielaveden Sammon vieraissa 3-2 (22-25, 25-19, 25-20, 19-25, 15-13). Paterin ja koko kierroksen tehokkain oli Jussi Savio 26 pisteellä, Sammon ykkönen oli Salvis Cielavs 23 pisteellä.

- Salvis jäi Sammossa vähän yksin, meillä oli läpi ottelun kolme tehomiestä eli Jussin lisäksi Guntis Atars ja Antti Siltala. Erot olivat pienet, mutta ehkä meillä oli myös torjunta parempi. Sampo kokeili eri kokoonpanoja, mutta se ei auttanut, sanoi Paterin valmentaja Henrik Kosonen.

Nousija voitti

Sarjanousija Vaasan Kiisto otti avausvoittonsa. Viime kauden pronssijoukkue Korson Veto lähti kotimatkalle tyhjin käsin Kiiston voitettua ottelun 3-0 (25-23, 27-25, 25-19). Valmentaja Seppo Pitkämö oli onnellinen, niin myös 850 katsojan kokoinen yleisö.

- Katsomo ei ollut täysi, mutta arkipeliksi hyvä luku. Tunnelma oli hyvä. Voitimme, koska syötimme vastustajaa rohkeammin, Pitkämö pohti.

Brasilialainen Jefferson oli Kiiston tehokkain 18 pisteellä, Mika Mäki-Valtari säesti 14 pisteellä. Kiisto syötti 9 ässää ja sai 10 torjuntapistettä, mikä on hyvin kolmen erän otteluun. Jarmo Viljamaa kunnostautui verkolla.

Vammala avausvoittoon

Kierroksen viidennessä ottelussa Vammalan Lentopallo otti kauden avausvoittonsa kukistettuaan Oulun Ettan vieraissa 3-2 (25-23, 23-25, 25-22, 20-25, 15-12). Passari Sami Juvonen jakoi palloa menestyksekkäästi eri miehille.

- Hakkuri Timo Haavisto palkittiin ottelun parhaana. Ei meillä ole hakkuriongelmaa, vaikka niin on jossain väitettykin, Juvonen sanoi.

(STT)

Lue seuraavaksi