Huonekaluteollisuuden asenteet vanhoillisia

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Turvatakseen edes kotimaan markkinat pitäisi suomalaisen huonekaluteollisuuden tuntea kuluttajat ja arvostaa muotoilua. Tänään Lahdessa julkaistu tutkimus pitää edelleen pahimpana pulmana huonekaluteollisuuden vanhoja asenteita.

Teknologiakehitystä tuetaan, mutta muotoilun laatua ei muisteta läheskään tarpeeksi, sanoo tutkija Vesa Tiensuu Muotoilun tutkimuslaitokselta. Laadun merkitys tuotteen menestykseen on hänen mukaansa olennaisempi kuin hinta.

Nykyisen huonekaluteollisuutemme perusongelma varsinkin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä on keksintöjen puute. Uusia teknisiä mahdollisuuksia on paljon, mutta järkeviä muotoilusovellutuksia vähän.

Kalustevalmistajien ja teollisuuspolitiikan johdon odotetaankin jatkossa etsivän yhdessä keinoja kilpailukyvyn parantamiseen.

Maamme huonekaluteollisuus on menettänyt kilpailukykyään. Viimeisten kolmen vuoden aikana tuonnin arvo on kasvanut noin 90 prosenttia, kun vienti on lisääntynyt vain 30 prosenttia. Vastikään valmistuneesta tutkimuksesta kuullaan lisää iltapäivällä Lahti soi-lähetyksessä.

Lahden Radio

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus