1. yle.fi
  2. Uutiset

Pasi Raution debyytti toi voiton NaPalle

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Päävalmentajaa kuluvalla viikolla vaihtanut Napapiirin Palloketut voitti sunnuntaina miesten lentopalloliigassa kotonaan maratonottelussa Raision Loimun 3-2 (24-26, 26-24, 18-25, 25-20, 22-20).

Ottelu oli Pasi Rautiolle ensimmäinen NaPan päävalmentajana tällä kaudella. Viimeksi hän valmensi NaPaa keväällä 2001.

- Liiga on tänä aikana tasoittunut. Nyt on monta joukkuetta, jotka pystyvät tasaiseen peliin huippujoukkueitakin vastaan, Rautio sanoi.

Rautio valmensi NaPan SM-hopealle keväällä 2000. Kesällä 2001 Rautio lähti töihin Viroon ja valmensi maajoukkuetta sekä seuratasolla Euroopan liigaakin pelannutta Pärnua.

- Loimulla oli tänään parempi syöttö, mutta meillä taas torjunta ja puolustus olivat paremmat, Rautio sanoi. Marko Aho teki NaPalle 25, Diego Bonini Loimulle 28 pistettä.

- Hurjat hakkurit olivat vastakkain. Aho paukautti ratkaisuerässä ässällä tilanteeksi 21-20 ja perään niin pahan, että Bonini joutui lyömään torjuntaamme, Rautio kuvaili ratkaisupalloja.

NaPa voitti liigan alussa Kiiston ja Ettan, mutta hävisi sitten kuusi ottelua peräkkäin. Kauden kolmas voitto maistui Rovaniemellä.

KoVe jatkaa liigakakkosena

Korson Veto jatkaa liigassa toisena, tosin sillä on enemmän otteluita pelattuna kuin sen pahimmilla kilpailijoilla. Sunnuntaina KoVe voitti kotonaan Vaasan Kiiston 3-0 (25-20, 25-16, 25-17).

- Ottelussa oli revanssihenkeä, sillä hävisimme Kiistolle vieraissa. Vastaanottomme oli loistava ja passari Jussi Ahonen pääsi jakamaan palloa hyvin sille, jolla oli vastassaan vain yksi torjuja, sanoi KoVen luotsi Juha Lönnqvist.

Kiiston alkukauden kohumies Mika Mäki-Valtari hyytyi ja saldo jäi pahasti miinukselle.

- Miehellä on iso rooli joukkueessaan ja kun saimme hänet pois, niin paljon oli voitettu, Lönnqvist sanoi.

Myös Tampereen Isku-Volley vahvisti asemiaan liigan kärkiryhmässä voittamalla Joensuussa Mutalan Riennon 3-0 (26-24, 25-21, 25-20).

Tappio oli Riennolle viides peräkkäin. Joukkue on voittanut vain Napapiirin Palloketut 31. lokakuuta.

- Me saimme oman kuuden ottelun tappioputkemme poikki tasapainoisella pelillä. Kun hyökkääjien pistemäärät olivat 12, 11,10, 8 ja 7, niin se kertoo tasaisesta joukkueestamme, sanoi Isku-Volleyn valmentaja Kai Mattila.

Tappioista tosin vain kaksi oli tullut liigassa, joukossa oli myös cup ja kansainväliset ottelut.

Asakawa voitti selkäkramppinsa

Keski-Savon Pateri voitti kotonaan Pielaveden Sammon 3-1 (25-16, 21-25, 25-22, 25-15). Pateri voitti Sampon tällä kaudella myös vieraissa.

- Sampo oli vähän liikaa Salvis Cielavksen varassa. Joskus Salvis on voittanut otteluita yksinäänkin, mutta ei tänään, analysoi Paterin valmentaja Henrik Kosonen.

Kosonen oli erityisen tyytyväinen keskihyökkäykseen. Guntis Atars sai kasaan 15 pistettä ja myös Konstantin Shumov oli hyvä. Libero Satoshi Asakawa jaksoi koko ottelun, vaikka oli joutunut selkäkrampin takia pitämään kolmen päivän treenitauon.

VaLePa voitti kotonaan Oulun Ettan 3-0. Joukkueen voittonumerot kirjattiin 26-24, 25-14 ja 25-20. VaLePa on kaksi pistettä jäljessä Pateria, joka pitää hallussaan ylempään loppusarjaan viimeisenä oikeuttavaa kuudetta sijaa.

Hannu Hautamäki oli ensimmäisen kerran tällä kaudella joukkueen paras pistemies. Hän siirtyi Vammalaan liigasta viime keväänä pudonneesta Muuramesta.

(STT)

Lue seuraavaksi