1. yle.fi
  2. Uutiset

Isku-Volley yllätti Perpon lentopalloliigassa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Tamperelainen Isku-Volley onnistui yllättämään rovaniemeläisen Perungan Pojat vierasottelussa miesten lentopalloliigassa.

Voitto kirjattiin Isku-Volleylle neljän erän jälkeen lukemin 20-25, 28-26, 23-25 ja 24-26. PerPo voitti runkosarjassa 22 ottelusta peräti 21, joten Isku-Volleyn voittoa voidaan pitää suuren luokan yllätyksenä.

Isku-Volleyn valmentaja Kai Mattila oli ottelun jälkeen yhtä hymyä.

- Loppusarjassa on 5-6 joukkuetta, jotka voivat voittaa toisensa miten päin tahansa. Olimme tänään (keskiviikkona) joukkueena tasaisia ja saimme PerPon kuriin. Hallitsimme kaikkia eriä, Mattila sanoi.

PerPo johti neljättä erää 24-21, mutta Jari Hahlin syötöt sekä PerPon Normunds Veinbergsin epäonnistumiset verkolla käänsivät senkin erän lopulta vieraille.

- Ehkä meillä on henkinen yliote PerPosta. Yksi voitto on mukava, mutta sama vire pitää säilyttää jatkossakin, Mattila sanoi.

Piivolley kaatoi KoVen vieraissa

Salon Piivolley voitti illan ainoassa viisieräisessä ottelussa Korson Vedon vieraissa 3-2 (25-14, 25-16, 24-26, 27-29, 16-14). Olli Aakula jätti varjoonsa runkosarjan pörssiykkösen Jussi Niemelän niukasti pistein 24-22.

- Korso oli kaksi erää yllättävän vaisu, mutta heräsi sitten taistelemaan. Kolme erää ottelu oli todella tasaista ja hyvätasoista, pohti Piivolleyn valmentaja Jouko Lindberg.

Aakulan lisäksi Piivolleyn sankareita olivat keskitorjujat Tuukka Anttila ja Juha Mäkikokko. KoVe on nyt hävinnyt kolme neljästä viime ottelustaan.

Pielaveden Sampo voitti kotonaan odotetusti Vammalan Lentopallon 3-1 (24-26, 25-20, 25-23, 25-16). Voitosta huolimatta Sampon valmentaja Jukka Tuovinen ei ollut täysin tyytyväinen.

- Jos vertaa tätä ottelua runkosarjan viimeiseen otteluun, niin eroa oli kuin yöllä ja päivällä. Joillakin pelaajilla tuntui olevan alussa asenneongelmia, Tuovinen jyrähti.

Yleispelaajaksi tällä kaudella istutettu Jari Salokangas, 37, korvasi Pekka Seppäsen, kun Sampo oli avauserää viisi pistettä tappiolla. Salokangas ja libero Timo Tolvanen herättivät joukkueen taisteluun hyvällä esimerkillä.

Salvis Cielavs, 18 pistettä ja keskitorjuja Saku Määttä, 15 pistettä, olivat Sampon tehopelaajat.

Pateri ja Loimu kotivoittoihin

Alemmassa loppusarjassa viidellä lähtöpisteellä sarjan aloittanut Keski-Savon Pateri voitti Pieksämäellä Vaasan Kiiston 3-1 (25-22, 25-17, 19-25, 25-20).

Paterin tasaisuudesta kertoo se, että tehokkaimmat olivat keskitorjujia. Guntis Atars teki 17 ja Kosti Shumov 13 pistettä. Molemmat ottivat kuusi torjuntapistettä. Jefferson de Salles Mensch oli peräti 13:nnen peräkkäisen tappion kokeneen Kiiston ykkönen 24 pisteellä.

Myös neljän lähtöpisteen Raision Loimu aloitti hyvin. Joukkue voitti kotonaan Mutalan Riennon 3-0 (25-20, 25-17, 25-16). Diego Bonini oli 8:nnen kerran peräkkäin voittajien tehokkain 19 pisteellä, viimeksi on argentiinalainen jäänyt Loimussa sivurooliin Suomen itsenäisyyspäivänä.

Suurimman osan alkukaudesta loukkaantumisen takia menettänyt keskitorjuja Sauli Silpo pääsi pelaamaan ensimmäisen kerran hajasekunteja enemmän.

(STT)

Lue seuraavaksi