Erkki Liikanen jakaa Finlandia-palkinnon

Komissaari Erkki Liikanen päättää, kuka saa ensi joulukuussa kirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Tieto-Finlandiasta päättää akateemikko Georg Henrik von Wright.

Finlandia-palkinnon ehdokaskirjat julkistetaan 17. marraskuuta ja palkinto luovutetaan 9. joulukuuta. Palkintosumma on 150 000 markkaa.

Suomen kirjasäätiö on valinnut lautakunnan, joka valitsee enintään kuusi romaania palkintoehdokkaiksi.

Raadin puheenjohtaja on toimittaja Matti Rinne ja jäsenet ostaja Thomas Gallen ja toimittaja Soila Lehtonen.

Myös Tieto-Finlandiasta päättää yksi

Toista kertaa myös Tieto-Finlandia -palkinnosta päättää yksi henkilö. Tällä kertaa hän on akateemikko Georg Henrik von Wright.

Tieto-Finlandian ehdokaskirjat julkistetaan 25. marraskuuta ja luovutetaan 13. tammikuuta vuonna 2000. Enintään kuusi palkintoehdokasta valitsevat fil.tri Ilkka Koivisto puheenjohtajana sekä piispa Eero Huovinen ja toimittaja Mirja Pyykkö jäseninä.

Myös Tieto-Finlandian palkintosumma on 150 000 markkaa, mikä rahoitetaan Suomen tietokirjailijat ry:n ja Suomen kustannusyhdistyksen lahjoittamin varoin.

Finlandia Junior -palkinto lautakunnan päätöksellä

Ensi syksynä kolmannen kerran myönnettävästä Finlandia Junior -palkinnosta päättävään lautakuntaan on valittu puheenjohtajaksi kuvaamataidonopettaja Elisse Heinimaa ja jäseniksi tutkija Sirke Happonen ja toimittaja Karo Hämäläinen.

Ehdokkaat julkistetaan 11. marraskuuta ja palkinto luovutetaan 30. marraskuuta. Palkintosumma on tässäkin 150 000 markkaa.