Kymmeniä loukkaantui Lontoon mellakassa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Markkinatalouden vastustajien perjantainen mielenosoitus Lontoossa riistäytyi käsistä ja kääntyi rajuksi yhteenotoksi poliisin ja mielenosoittajien välillä. Vuosikymmenen kiihkeimmässä mellakassa loukkaantui noin 50 ihmistä.

Lontoossa perjantaina illalla järjestetty markkinatalouden vastainen mielenosoitus muuttui kaupungin väkivaltaisimmaksi tapahtumaksi vuosikymmeneen.

Mielenosoittajat ottivat rajusti yhteen poliisin kanssa. Lisäksi he polttivat autoja ja riehuivat pörssissä aivan kaupungin liikekeskustassa.

Noin 50 ihmistä loukkaantui, mutta valtaosalle riitti ensiapu. Pahimmat vammat sai nuori, joka jäi poliisiauton alle.

Kuudestatoista pidätetystä kuusi on saanut syytteen yleisen järjestyksen rikkomisesta. Kaksi jäi poliisin hoteisiin, neljä vapautettiin takuita vastaan.

Mielenosoitus myös hovia vastaan

Mellakka oli väkivaltaisin sitten vuoden 1990, jolloin lontoolaiset vastustivat silloisen pääministerin Margaret Thatcherin verouudistussuunnitelmia.

Toisessa mielenosoituksessa perjantaina Lontoossa vastustettiin kuninkaallista perhettä ja autoja. Yhteensä tapahtumiin osallistui noin 10 000 ihmistä.

Vastaavia mielenosoituksia oli myös muualla maailmalla, mutta vain New Yorkissa Yhdysvalloissa poliisi joutui pidättämään muutaman ihmisen.