Digitaaliset tv-kanavat jaettiin

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Valtioneuvosto päätti keskiviikkona uusien digitaalisten tv-kanavien toimiluvista. Jaossa oli kolme kanavanippua eli yhteensä 12 tv-kanavaa.

Yleisradio sai kanavista neljä. TV 1:n ja TV 2:n ohella luvassa on ympäri vuorokauden toimiva uutiskanava YLE24 sekä erillinen ruotsinkielinen kanava FST. Tulevan tiede-, kulttuuri- ja opetuskanavan Yle ahtaa viidentenä neljän kanavan tilaan bittivirtaa pakkaamalla.

Omat digikanavansa saavat MTV ja Nelonen.

Suomen Urheilutelevisio, Wellnet Oy, Helsinki Media, WSOY, ranskalaisen Canal +:n omistama Deuterium Oy ja City-tv ovat muut toimilupien saajat. Kymmenvuotiset toimilupakaudet alkavat ensi vuoden syyskuun alussa.

Urheilutelevisio

kahdelle

Suomen Urheilutelevision omistavat aluksi puoliksi Helsinki Media ja MTV, mutta osakkeita tarjotaan jatkossa esimerkiksi Veikkaukselle.

Urheilukanavaa haki myös Eurosport, mutta yhden pelkästään urheiluun keskittyneen kanavan katsottiin tässä vaiheessa riittävän.

Hylätyiksi jäivät tässä vaiheessa myös Sonera, Helsingin Puhelin ja 16 muuta. Myöhemmin kanavanippuihin lisätään uusia kanavia ja tilanne voi muuttua.

Maanpäällisien digitaalisten televisiokanavien lähetykset alkanevat asteittain ensi vuoden syksyllä.

Ulkomaisista

hyväksyttiin Canal +

Ulkomaalaisista yrittäjistä maanpäällisen digitaalikanavan sai ranskalainen Canal +, joka esittää elokuvia ja sarjoja.

Helsinki Media sai luvan elokuvakanavaan ja samaan konserniin kuuluva WSOY koulutuskanavaan.

Viestintäkonserni Jantonin ja kolmen muun yhtiön omistama Wellnet keskittyy hyötyohjelmistoja lähettävään palvelukanavaan.

Alma Media sai alueellista ohjelmaa lähettävän City-tv:n.

Ylen digi-sivut

Ykköset ja nollat virtaavat olohuoneeseen

Sähköposti ja superteksti-tv

Yle lisää palvelua