1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Suudelmat pidentävät ikää

Pusu päivässä pitää lääkärin loitolla ja linjat kurissa, tuumivat britit kansallisena suutelupäivänään tiistaina.

Suutelupäivän kunniaksi julkaistun tutkimuksen mukaan intohimoinen suutelu kuluttaa 6,4 kaloria minuutissa. Sama tulos vaatii viisi minuuttia uintia. Pulssi nousee tuolloin 120:een.

Perusteellisessa suudelmassa tarvitaan 34:ä kasvolihasta ja sähkövirta antaa vauhtia keskushermostolle. Huulista aivoihin kulkee enemmän hermosäikeitä kuin mistään muualta ihmiskehosta.

Naiset sulkevat silmänsä, miehet eivät

Tutkimus kertoo myös, että aamusuukon suikkaajan vaara joutua auto-onnettomuuteen on pienempi kuin suukottoman. Vaimon aamusuukko myös pidentää miehen ikää, tutkimus väittää.

Näin suotuisista vaikutuksista huolimatta brittiaviopari käyttää suuteluun keskimäärin vain 25 minuuttia viikossa, kun taas television ääressä kuluu 25 tuntia, kertoo tuore kysely.

Brittinaisilta kysyttiin myös, ketä he mieluiten suutelisivat. Suosikiksi nousi laulaja Robbie Williams, toiseksi näyttelijä Sean Connery ja kolmanneksi jalkapalloilija David Beckham.

Kysely paljastaa lisäksi, että lähes kaikki naiset sulkevat silmänsä suudellessaan, mutta kaksi kolmannesta miehistä haluaa pitää silmät auki.