Aho kirjoittaisi budjetin uusiksi, Niinistö ei innostu

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho haluaa hallituksen budjettiesityksen tarkistamista huonontuneen taloudellisen tilanteen takia.

Oppositiojohtajan mielestä TT:n uusi suhdannebarometri on uusi painava perustelu vakavalle talouspolitiikkaa koskevalle keskustelulle.

Talouden heikentyminen on Ahon mielestä tehnyt budjetin luvut osittain kyseenalaisiksi. Toimia tarvitaan, jotta työllisyys voisi parantua myös vaikeutuneissa olosuhteissa.

Aho mainitsee esimerkkeinä sosiaaliturvamaksuihin ja verotukseen puuttumisen. Tarkempaa listaa oppositiojohtaja ei halua antaa, koska hallitus on hänen mukaansa vastuussa taloudesta.

Aho muistelee Louekosken budjettia

Ahon mielestä valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) budjetti alkaa maistua samalta kuin Matti Louekosken (sd.) vuoden 1990 syksyllä laatima budjetti. Se oli tasapainossa, mutta muuttui nopeasti alijäämäiseksi.

Aho muistuttaa vielä Niinistön lupauksesta, jonka mukaan hallitus on valmis toimimaan nopeastikin, jos talouskasvu osoittautuu hitaammaksi kuin budjettiesityksessä on arvioitu.

Niinistö: Huomioitu on

Valtiovarainministeri Niinistön mielestä budjettiesitykseen ei tarvita selkeitä muutoksia. Hänen mukaansa viennin ja teollisuustuotannonkin kasvun laantuminen huippuvuosista on koko ajan ollut tiedossa.

Niinistön mukaan hänen ministeriönsä on arvioinut nimenomaan teollisuustuotannon kasvun aika alhaiseksi ensi vuonna. Viennin kasvuarvio taas on olemassaolevista ennusteista toiseksi alhaisin.

- Me odotamme enemmän kotimarkkinoilta. Ollaanko siinä sitten liian optimistisia, Niinistö aprikoi.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus