SAK tyrmää keskustan työreformin

Yle Uutisten artikkeliarkisto

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalaisen (sd.) mielestä keskusta asettuu työreformillaan selvästi yrittäjien etujen ajajaksi.

Ihalaisen mielestä suomalaisessa työelämässä on edessä paluu torpparikauteen, jos keskustan linja toteutuisi lainsäädännössä.

Samalla se olisi julistus siitä, että on sallittua lain kautta, että työelämään tulee uusi työssäkäyvä köyhälistö, Ihalainen sanoi Kunta-alan ammattiliiton edustajiston kokouksessa Espoossa.

Keskusta hioo työreformiaan

Keskusta esitteli torstaina uusimmat ajatuksensa työelämän uudistamisesta. Ne koskevat yritystoiminnan kehittämistä ja paikallista sopimista. Aiemmissa papereissa on käsitelty verotusta, sosiaaliturvaa ja työnantajamaksujen porrastamista palkkatason mukaan.

Keskustan mukaan valtakunnallinen sopimus olisi työelämässä lähtökohta, mutta siihen voitaisiin tehdä paikallisesti muutoksia. Jos sopua ei löydy, sovelletaan työehtosopimusta ja lain normeja.

Paikallinen sopiminen ei olisi mahdollista kaikissa asioissa. Tällaisia asioita ovat mm. työsuojelu, työterveys ja alakohtainen minimipalkka.

Petri Jauhiaisen raportti keskustan työreformista (video)