Harmaahaikaroita Etelä-Suomessa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Harmaahaikaroita liikkuu etelä-Suomessa suurina parvina.

Loppukesällä kiertelevien harmaahaikaroiden määrä on Bird Life Suomen mukaan runsastunut vuosi vuodelta.

Harmaahaikaroita voi nähdä matalissa meren-ja järvenlahdissa, jonne ne kerääntyvät syömään särkikaloja ja sammakoita.

Suurin osa linnuista pesii maamme eteläpuolisilla alueilla.

Suomessa pesii vain noin sata harmaahaikaraparia.

Radio Itä-Uusimaa