Väyrynen pyrkii yhä ehdokkaaksi Uudellamaalla

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Paavo Väyrynen aikoo edelleenkin tavoitella keskustan eduskuntavaaliehdokkuutta Uudenmaan vaalipiiristä, vaikka piiritoimikunta on päättänyt olla ottamatta häntä ehdokkaaksi. Väyrynen aikoo kuitenkin asettua ehdolle myös ensi kesän EU-parlamenttivaaleissa.

Väyrynen sanoi lauantai-iltana Brysselissä, että uusmaalaisilla äänestäjillä pitää olla oikeus päättää, haluavatko he uudistaa hänen kansanedustajuutensa.

Nykyisessä kotivaalipiirissään Lapissa Väyrynen ei aio missään tapauksessa pyrkiä ehdokkaaksi.

Kansanedustajuutensa EU-parlamentaarikon uraan vaihtanut Väyrynen sanoo asettuvansa ehdolle myös EU-parlamentin vaaleissa ensi kesäkuussa, mutta ensisijaisena tavoitteenaan hän pitää paluuta kotimaan politiikkaan.

Väyrysen mukaan hän ei ole saanut valaisua siihen, oliko keskustan puoluejohdolla jotain osuutta Uudenmaan piiritoimikunnan keskiviikkoiseen päätökseen torjua hänen ehdokkuutensa.

Keskustan Uudenmaan piiri nimeää loput neljä kansanedustajaehdokastaan viimeistään tammikuun alussa. Piirin puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoi illalla Ylen radiouutisille, että kielteinen kanta Väyrysen ehdokkuuteen pysyy edelleen voimassa.

Kaikkosen mukaan Väyrysen ehdokkuuden torjuminen on herättänyt paljon myönteistä palautetta Uudellamaalla, mutta muualla maassa päätöstä on kritisoitu.

Krisi Skönin raportti (video)