Taistelut riehuvat Dagestanissa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Venäjän joukkojen ja muslimisissien taistelut ovat jatkuneet kiivaina Botlikhin alueella Dagestanissa. Ainakin kolme dagestanilaispoliisia on kuollut ja viranomaisten mukaan kapinalliset ovat kärsineet raskaita tappioita.

Venäjän sotakoneet ja taisteluhelikopterit ovat jatkaneet sissien asemien tulittamista Ansaltan, Rahatan ja Shodrodan kylien ympäristössä ja aamulla laskuvarjojoukot hyökkäsivät tykistön tukemina sissejä vastaan.

Dagestanin sisäministeriö kertoo sissien tehneen yöllä iskuja myös taistelualueen ulkopuolella tarkoituksenaan ilmeisesti laajentaa valtaamaansa aluetta.

Kapinalliset iskivät dagestanilaispoliisia ja vapaaehtoisjoukkoja vastaan Rikvanin ja Gagatlin kylien lähistöllä. Ministeriön mukaan taisteluissa kuoli kolme poliisia tai vapaaehtoista ja parikymmentä sissiä.

Venäjän sisäministeriön mukaan jopa 60 kapinallista olisi kuollut väijytyksessä Gagatlin lähellä.

Kapinalliset eivät ole kertoneet tappioistaan.

Venäjä sanoo joukkojensa onnistuneen yöllä myös estämään uuden kapinallisryhmän tulon Tshetsheniasta Dagestaniin. Kapinallisten edustajat Tshetsheniassa kuitenkin kiistävät, että uutta ryhmää olisi yöllä rajan yli edes pyrkinyt.

Tshetshenia julisti poikkeustilan