Raisio esittelemässä kolesterolihiutaleen

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Syyskuun alussa markkinoille tulee kaurahiutale, joka tuotteen kehittäjän, Raisio Yhtymän, mukaan auttaa alentamaan kolesterolia.

Kaurahiutaleen ja runsaskuituisen kauraleseen yhdistelmän vaikutus perustuu kauran omaan vesiliukoiseen kuituun, betaglukaaniin.

Raisio Yhtymän mukaan yksi lautasellinen uudenlaista kaurapuuroa riittää täyttämään Yhdysvaltain elintarvikeviranomaisten suosituksen päivittäisestä betaglukaanin saannista.

Uuden Elovena plus-tuotteen kansainvälistä markkinointia rajoittaa se, että puurokulttuuri rajoittuu lähinnä Oohjoismaihin ja Itä-Eurooppaan. Suomessa puurohiutaleita myydään vuosittain 110 miljoonalla markalla.

Turun Radio