Erlundille vaaditaan ehdollista

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Valtionsyyttäjä Christer Lundström vaatii kansanedustaja Rainer Erlundille ehdollista vankeusrangaistusta lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä.

Valtionsyyttäjän mielestä ehdollinen vankeusrangaistus on riittävä, koska asiaan päästiin puuttumaan varhaisessa vaiheessa.

Rainer Erlund (rkp) oli soittanut 15- vuotiaalle hankolaistytölle kahdesti ja ehdottanut ajelulle ja hotelliin lähtöä. Tyttö nauhoitti jälkimmäisen puhelun.

Raaseporin käräjäoikeudessa nauhoituksia kuunnellut Erlund myönsi hölmöilleensä, mutta kiisti jyrkästi pyrkineensä seksuaaliseen kontaktiin alaikäisen tytön kanssa.

Rainer Erlund kertoi oleensa humalassa toisen nauhoitetun puhelun aikana, mutta nauhalta puhe ei oikeudessa läsnäolleiden mielestä kuulostanut sopertelevalta.

Erlund kiisti kiihottuneensa itse puheistaan, mutta myönsi oikeudelle, että "on jännittävää puhua nuorten tyttöjen kanssa.

Tyttö kertoi järkyttyneensä 59-vuotiaan kansanedustajan puheista. Hän ei pystynyt yhtenä päivänä töihin ja puhui asiasta myös koulukuraattorin kanssa.

Syyte perustuu seksuaalilainsäädännön pykälään, jonka mukaan myös ehdottelu on alaikäisen lähentelyä.

Valtionsyyttäjä Christer Lundström muistutti myös, että Erlund on vuonna 1983 tuomittu kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen lähes identtisestä rikoksesta.

Oikeuden päätös rikosoikeudenkäynnissä Erlundia vastaan annetaan torstaina 16. syyskuuta.