Elisabeth Rehn johtaa yhä presidenttikilpaa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Elisabeth Rehn on edelleen suosituin ehdokas seuraavaksi presidentiksi, selviää Ylen TV-uutisten Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Rehn saisi ensimmäisellä kierroksella 38 prosenttia ja Sauli Niinistö 25 prosenttia äänistä. Tarja Halosen kannatus olisi 21 prosenttia, Esko Ahon 12 prosenttia, Heidi Hautalan kolme prosenttia ja Risto Kuisman prosentin äänistä.

Toisella kierroksella Rehn saisi 53 prosenttia ja Niinistö 47 prosenttia äänistä. Ero on kaventunut Ylen kesäkuiseen kyselyyn verrattuna 16 prosenttiyksiköstä 6:een.

Rehnin kannatus kasvanut

Ylen kesäkuiseen mielipidemittaukseen verrattuna Elisabeth Rehnin kannatus ensimmäisellä kierroksella on kasvanut kaksi prosenttiyksikköä.

Sauli Niinistön kannatus on pysynyt samana. Tarja Halosen kannatus on noussut kaksi ja Esko Ahon yhden prosenttiyksikön.

Heidi Hautalan kannatus sen sijaan on laskenut kaksi ja Risto Kuisman kannatus yhden prosenttiyksikön.

Taloustutkimuksen haastattelu tehtiin viime ja toissa viikolla. Siihen vastasi 1 800 henkilöä. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiayksikköä.

Niinistön ehdokkuus yhä epäselvä

Kyselyssä verratuista ehdokkaista ainoastaan Sauli Niinistön kanta ehdokkuuteen on yhä epäselvä. TV-uutisten kyselyä hän ei halunnut kommentoida. Niinistö on sanonut kertovansa vasta 21. syyskuuta kokoomuksen valtuustolle, aikooko hän ryhtyä ehdokkaaksi.