Vennamo syyttää ministeriötä potkuistaan

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Soneran entinen toimitusjohtaja Pekka Vennamo syyttää tuoreessa kirjassaan entistä liikenneministeriä Matti Auraa tammikuisista potkuistaan. Osansa syytteistä saa myös sisäpiirirekisterin pitämisestä vastannut Merita-pankki.

Vennamo syyttää kirjassaan kolmea eri tahoa eroonsa johtaneesta prosessista.

Kirjassaan Pekka, Posti ja Sonera (kertomus tosielämästä) Vennamo nimeää syyllisiksi ministeri Matti Auran, liikenneministeriön virkamiehen Matti Alestalon ja Merita-pankin.

Vennamon mielestä Alestalo aloitti "hölösuisilla lausunnoillaan" tapahtumien vyöryn. Toinen syyllinen on Merita, kun se jostain syystä jätti merkitsemättä sisäpiirirekisteriin Vennamon osakkeiden myynnin tyttärilleen. Kolmas syyllinen on Aura, joka hermonsa menettäneenä erotutti Vennamon.

Vennamo kirjoittaa myös, että kokoomus painosti Auraa "puhdistamaan pöydän" ripeästi ennen eduskuntavaaleja.

Soneran hallitus erotti Vennamon 4.1., kun selvisi tämän myyneen optiona saamiaan Soneran osakkeita perheelleen. Keskeinen erottamisen syy oli se, että ministeri Aura menetti luottamuksensa Vennamoon.

Erottamisensa jälkeen Vennamo on työskennellyt omistamassaan Sijoitus Oy:ssä. Varsinaiseen päätoimiseen palkkatyöhön hän ei enää aio mennä.