Huhtamäeltä selvä tulosparannus

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Pakkausteollisuuteen keskittyvän Huhtamäen tulos tammi-elokuussa parani selvästi. Konsernin liikevoitto kasvoi 32 prosenttia 373 miljoonaan markkaan.

Voitto ennen satunnaiseriä, varauksia ja veroja nousi 27 prosenttia 351 miljoonaan markkaan. Osakekohtainen tulos parani 23 prosentilla 9,45 markkaan.

Pakkaustoiminnan liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 16 prosenttia 3 292 miljoonaan markkaan. Yhtiön mukaan kasvu johtui ennen muuta amerikkalaisen jäätelöpakkauksia valmistavan Sealrightin ostosta viime vuoden puolivälissä.

Huhtamäki on ollut puhdas pakkausyritys kesäkuun lopulta, jolloin makeisryhmä Leaf myytiin. Leafin myynnistä kirjattiin 759 miljoonan markan tulo, joka ei näy rahoituserien jälkeisessä tuloksessa.

Huhtamäen ostotarjous hollantilaisesta Van Leeristä on hyväksytty ja maailman suurimpiin pakkausyrityksiin kuuluva Huhtamäki Van Leer aloittaa toimintansa perjantaina.

Huhtamäen toimitusjohtaja, vuorineuvos Timo Peltola arvioi, että elintarvikepakkausten markkinat Euroopassa ovat yhä toipumassa Venäjän elintarvikeviennin romahduksen jäljiltä.

- Oman kehityksemme kärjessä on Sealright, jonka myynti on kasvanut ja kustannustehokkuus parantunut tasaisesti siitä lähtien kun ostimme yhtiön. Kustannuksien karsiminen on kohentanut monen muunkin yksikön tulosta, toteaa Peltola konsernin osavuosikatsauksessa.

Huhtamäki Van Leerin liikevaihto on noin 2,8 miljardia euroa (16,6 miljardia markkaa) ja se työllistää lähes 22 000 ihmistä 55 maassa.