1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kreml: Jeltsinin vointi kohentunut

Lauantaina sairaalaan viedyn Venäjän presidentin Boris Jeltsinin vointi on kohentunut hieman, sanoo Kremlin edustaja. Kremlistä on myös kuitattu hölynpölynä väitteet vaivoista, joiden vuoksi Jeltsin aikoo leikattavaksi Saksaan.

Kremlin tiedottajan Dmitri Jakushkinin mukaan Jeltsinin vilustumista ja kuumetta hoidetaan normaalin nuhakuumeen tapaan. Presidentin kerrottiin tänään tavanneen henkilöstöpäällikkönsä Aleksandr Voloshinin.

Jakushkin ei osaa sanoa, kuinka kauan lääkärit arvelevat hoidon vievän, mutta Jeltsinin kuumeen kerrotaan jo laskeneen ja olon helpottuneen hieman.

Jeltsin alkoi perjantaina voida huonosti ja lauantaina hänet vietiin sairaalaan. Jakushkin kuvasi vaivoja vähäisiksi.

Uutistoimisto Interfaxin Jeltsin oli syyskuun lopulla useaan otteeseen sairaalassa tutkittavana ja hoidettavana. Tietoja ei ole vahvistettu virallisesti.

69-vuotias Jeltsin lähtee Kremlin mukaan kuun puolivälissä ylimääräiselle lomalle työn aiheuttaman rasituksen takia.

Ohitusleikkaus ja mahahaava

Jeltsinin terveys on viime vuosina horjunut. Hänelle tehtiin vuonna 1996 sydämen ohitusleikkaus, jonka jälkeen hän on sairastanut useaan kertaan muun muassa keuhkokuumetta ja hengitystietulehduksia.

Jeltsin on kärsinyt myös selkäkivuista ja mahahaavasta. Helmikuussa Jeltsin oli sairaalassa viikkoja hoidettavana vuotavan mahahaavan takia.

Oppositiojohtajat ovat vaatineet Jeltsiniä luopumaan vallasta heikon terveytensä vuoksi, mutta Jeltsin sanoo olevansa tarpeeksi terve jatkamaan kautensa loppuun.