Yhä useampi tyttö ajautuu prostituoiduksi Madagaskarissa

Madagaskarissa yhä useampi nuori tyttö on ajautunut köyhyyden vuoksi prostituutioon, kertoo YK:n lastenavun järjestö Unicef. Maan seksityöläisistä 30 - 50 prosentin arvioidaan olevan alle 18-vuotiaita, mikä on enemmän kuin esimerkiksi Kambodzhassa.

luonto

Lapsiprostituution ongelma liitetään usein juuri Aasian maihin, kuten Kambodzhaan, Thaimaahan ja Filippiineihin, mutta nyt ongelma on riistäytymässä käsistä myös Madagaskarissa.

Valtaosa alaikäisistä prostituoiduista on 15 - 16-vuotiaita, mutta nuorimmat vain 12-vuotiaita.

Unicefin mukaan tytöt ajautuvat kaduille yrittäessään paeta köyhyyttä. Madagaskarin 17 miljoonasta asukkaasta 75 prosnttia elää alle dollarilla päivässä. 17 prosenttiin kiihtynyt inflaatio on ajanut entistä useamman kurjuuteen.

Toisin kuin Aasiassa prostituutio ei ole Madagaskarissa järjestäytynyttä liiketoimintaa. Monen nuoren madagaskarilaisen prostituoidun tarina alkaa siitä, että vanhemmat rohkaisevat heitä etsimään rikasta puolisoa. Etsintä päätyy kuitenkin usein siihen, että tyttö ajautuu myymään itseään rahasta.

Prostituutio on omiaan myös levittämään aidsia. Toistaiseksi Madagaskarissa viruksen kantajia on Maailman terveysjärjestön WHO:n arvion mukaan muuhun Afrikkaan verrattuna melko vähän, 1,1 prosenttia, mutta osuus on kasvussa.

Madagaskarin hallitus on käynnistänyt maanlaajuisen kampanjan seksiturismia vastaan, ja kampanjan kohteena ovat etenkin prostituoitujen ulkomaiset asiakkaat.

Unicef yrittää puolestaan maan radiossa esitettävän kuunnelman keinoin varoittaa nuoria tyttöjä prostituutiosta ja osoittaa heille, että köyhyydestä nousemiseen on muitakin keinoja.

Lähteet: YLE24