Radion kamarikuoro lakkautetaan

Yleisradio lakkauttaa Radion kamarikuoron. Päätöksellä pyritään säästöihin, mutta samalla myös lisäämään Ylen yhteistyötä muiden suomalaisten kuorojen kanssa.

kulttuuri

Radion kamarikuoron toiminta päättyy ensi toukokuussa. Samassa yhteydessä Yleisradio lisää muiden suomalaiskuorojen konserttien radiointeja. Vuosittain aiotaan talltioida 8 - 10 kuorokonserttia eri puolilta maata.

Yle pyrkii tekemään kuorojen kanssa yhteistyötä myös ohjelmistosuunnittelussa niin, että etenkin uutta suomalaista kuoromusiikkia ja Yleisradion tilausteoksia voisivat jatkossa esittää yhä useammat kuorot.

Tähän saakka kotimaisten kuorojen konsertteja on resurssien vähyyden vuoksi voitu radioida vain silloin tällöin, ja viime aikoina on taltioitu vain joitakin pääkaupunkiseudulla toimivien kuorojen juhlakonsertteja.

Yli 40 vuotta sitten perustettu RKK on Kansallisoopperan kuoron ohella maamme ainoa ammattikuoro. Se on valmistanut Yleisradiolle kahdeksan konserttia tai radionauhoitusta vuodessa.

Radion kamarikuoron seuraava konsertti on torstaina 28.10. klo 19.00 Espoon Sellosalissa. Kuoroa johtaa hollantilainen Peter Dijkstra ja solistina on Raschèr-saksofonikvartetti. YLE Musiikki