Hyppää sisältöön

Arafatilla ehkä sappikivi

Palestiinalaisten presidentille Jasser Arafatille on tehty tähystystutkimus, kertovat hänen edustajansa. Heidän mukaansa tähystys tehtiin sen jälkeen, kun Arafat oli kärsinyt kovista mahakivuista ja oksennellut.

Palestiinalaishallinnon mukaan testit osoittavat, ettei Arafatia vaivaa mikään vakava sairaus. Palestiinalaisten sairaalalähteiden mukaan presidentillä on sappikivi, joka voidaan poistaa leikkauksella. 75-vuotiaalla Arafatilla on aiemminkin ollut sappikiviä.

Tähystys tehtiin Arafatin päämajassa Ramallahissa, vaikka Israel oli antanut hänelle luvan päästä sairaalahoitoon. Arafat on ollut saarrettuna päämajaansa jo kolme vuotta.

Arafatia tutki kaksi lääkäriryhmää, toinen Egyptistä ja toinen Tunisiasta. Lääkäreiden mukaan Arafat on kohtalaisen terve, mutta hänellä on erilaisia sairausoireita, kuten vapinaa ja iho-ongelmia.

Hänen terveytensä on kuitenkin niin hyvä, ettei hänen tarvitse poistua päämaja-alueeltaan. Israelilaistietojen mukaan Arafat olisi viety tutkimuksiin Ramallahin sairaalaan. Palestiinalaiset kuitenkin kiistävät tämän tiedon.

Reuters, Haaretzdaily, AP